Alberto Kurtyan a scris:
trebuie sa mentionezi ce fel de persoana juridica este J. E srl, fundatie... etc.
Ce acte intentioneaza R sa incheie in defavoarea lui E. Descrie paguba pe care incerci sa o eviti.
Ce relatie exista intre J, E si R?
detalii insuficiente...
J este o asociatie de proprietari
E a fost numit presedinte la constituire
R este un restantier dat in judecata de J (actiune initiata de E). Ca urmare a acestui fapt R printr-un dol a reusit sa ascunda un demers judiciar (actiune in instanta in materie necontencioasa) prin care si-a insusit functia de presedinte cu hotararea H definitiva.
Problema actuala?!!?
H este un act lovit de nulitate absoluta (dar inca neconstatat de instanta) iar R, in ciuda acestui fapt, continua sa-l foloseasca in relatiile cu tertii. Nu blamez daca ar fi fost folosit doar in instanta insa recent R a facut o "AG" si a decis cu de la sine putere si impreuna cu alti 2 restantieri (si aia dati in judecata) sa incheie cel putin doua contracte (femeie de servici si administrare imobil).
Serviciile in sine nu l-ar deranja pe E insa costurile aferente ii supraincarca (dubleaza practic) cheltuielile actuale. Ambele contracte vizeaza J si persoane (PFA-uri) din anturajul lui R.
Asadar E vrea sa evite, timpul si banii cheltuiti pentru anularea contractelor incheiate de R (fara autoritate juridica vizavi de J), insa cel mai mult si mai mult E vrea sa evite supraincarcarea cheltuielilor sale de intretinere lunare (vorbim de aprox 40 ron in plus per apartament) dar si respectarea dispozitiilor din lege, hg si statut.
Daca va intrebati de ce suma asta! Ei bine firmele de pe la noi fac contractele "per scara de bloc" (suprafata pentru curatenie si numar de operatii pentru administratie) iar noi suntem doar 6 proprietari in condominiu dintre care doar 4 membri, R fiind unul din ei.
Numarul operatiilor contabile pe luna sunt intre 8 si 10 (in general 6 incasari si 2 plati plus eventual incasari fonduri de rulment).
Administratia si gestiunea financiar-contabila a fost facuta gratuit si la perfectie de E (fapt dovedit de experti) si pana sa apara restantierii nu a fost nici un fel de problema. Rezidentii plateau putin, zero majorari la facturi si toata lumea era multumita.
Mentalitatea de grup insa e periculoasa cand pe de o parte ai "abuzul" si pe de alta parta "necunoasterea". Nu trimiteti pe E sa vorbeasca cu ceilalti proprietari caci faptic a ajuns sa fie singur in tot acest bazar. Imaginati-va un pocait cu biblia in mana. Asa "arata" el acum, numai ca in loc de biblie are Statutul asociatiei (NCPC si alte legi asemenea).
P.S. toate actele lui J sunt si in prezent in posesia lui E, totusi R si-a fabricat propria stampila si ma intreb daca exista vreo lege care il obliga sa aibe CIF-ul persoanei juridice cand face stampila.