avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ord. pres.: cum demonstrez aparenta de drept fara sa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ord. pres.: cum demonstrez aparenta de drept fara sa invoc fondul?

Buna tuturor. Am nevoie de ajutor
Am initiat o ordonanta presedintiala cu obligarea paratului de a nu face ceva in numele unei persoane juridice.
In dosarul de fond am cerut constatarea nulitatii absolute a actului juridic in care paratul se declara reprezentantul pers. juridice. Problema e ca fondul ord. pres. mi-a fost respins caci nu-mi reiese aparenta dreptului. Problema e ca nu pot invoca nici un fel de exceptie a acelui act caci ar prejudicia fondul.
Stiind ca judecatorul nu trebuie sa cerceteze valabilitatea actului ci validitatea lui, ideea mea este sa arat ca de fapt aparenta dreptului nu este in favoarea paratului si deci prin opozitie a mea.
Vreau sa intorc expunerea problemei de asa natura incat sa reiasa ca din lipsa dovezilor VALIDE ca aparenta dreptului ar fi in favoarea paratului este de fapt in favoarea mea.
Cine ma poate ajuta cu o idee?
Daca nu m-am facut inteles asimilati problema mea cu principiul "tot ce nu este interzis este permis"
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
Username33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Username33 , utilizator 13:18, 10 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
În cazul.dvs. nu pare sa fie posibil sa va judecati pe ordonanta.

Am totusi o intrebare :
intr-o ord. pres. judecatorul trebuie sa analizeze din probatoriul administrat/incuviintat (fara sa prejudece fondul) acte valide din punct de vedere juridic, nu? Ori din doctrina reiese ca un act valid (a nu confunda cu "valabil") este un act care este incheiat intr-o forma anume data de lege.

Asadar pentru ca instanta sa poata aprecia daca aparenta dreptului este sau nu in favoarea subsemnatului trebuie sa aiba in vedere validitatea formala a actului opozabil (forma ad validitatem), calitate care permite producerea de efecte legale. « Conditiile de validitate este acea specie de conditii ale actului juridic civil care, avand caracter esential, la incheierea lui trebuie strict indeplinite, caci in caz contrar, este afectata insasi valabilitatea actului juridic, lipsindu-l de efectele juridice. »
am pierdut apelul !!!!
instanta si-a motivat hotararea bazandu-se pe faptul ca a existat o adunare generala in care s-au luat decizii cu privire la noua conducere a asociatiei
totodata instanta a ignorat faptul ca procesul verbal al acelei adunari generale face parte din fondul cauzei si ca am cerut constatarea nulitatii absolute a acestuia
in rezumat eu nu am avut voie sa invoc fondul insa ambele instante l-au invocat, scotand in evidenta ca actele juridice din fond produc efecte juridice
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Username33, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea de a invoca exceptii in apelul unei ord. pres. Username33 Username33 Buna. Sunt in cautarea unei opinii constructive de 100 de puncte : Intr-un dosar de fond (judecatorie) printr-o cerere reconventionala s-a cerut constatarea ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii de reprezentant ContSters297103 ContSters297103 am un debitor la intretinerea de bloc care zice ca presedintele care a semnat actiunea nu-i legal numit.. pe intampinare am ivocat exceptia lipsei calitatii ... (vezi toată discuția)
Cerere constatare absoluta donigao donigao Buna seara, Ma confrunt cu o situatie putin ciudata.... Sotul meu, pe vremea cand era singur a cumparat un apartament, pe care ulterior l-a vandut. Bun. ... (vezi toată discuția)