avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul omului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul omului

Buna ziua.Eu am o nelamurire.Parintii mei sunt divortati de cand eu avam 3 ani acum eu avand 26 de ani.Tata ne a abandonat de cand eram micuti pe mine si pe fratele meu fratele meu fiind mai mic ca si mine.Nu ne a mai cautat niciodata pana acum 6 luni spunandu mi ca are nu stiu ce datorii de plata si daca l putem ajuta ca nu are sa le plateasca.Intrebarea mea este daca se poate sa mi vina mie ceva de plata si fratelui meu pentru el daca nu are bani sa plateasca?Ne poate obliga cineva sa platim doar pt ca suntem copii lui legal?Acum amandoi suntem casatoriti aqvem viata noastra mama noastra ne a crescut greu si merita tot respectul aprecierea si iubirea noastra de care se bucura din plin.Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters90586 , utilizator 14:52, 11 Noiembrie 2009
De vreme ce datoriile sunt ale tatalui dvs.,nu va poate obliga nimeni sa le achitati,deoarece nici dvs.,nici fratele dvs nu le-a contractat.
Daca doriti sa il ajutati este o alta chestiune,insa nu exista nic un fel de obligatie din partea dvs.referitoare la aceste datorii.
din contra trebuia el sa va plateasca intretinerea ,sa contribuie la educatia copiilor, putea fi actionat in instanta pt. neplata, nu are cum sa lase datorii in contul dv. , nu puteti fi obligata, bine este sa urmati obiceiurile crestinesti si sa-l aduceti cu picioarele pe pamant, ma mir cum mai are curajul sa va ceara bani , tot respectul pt. ca ati ajuns sa razbiti prin greutatile vietii
Deci pot sa stau linistita.Eu nu stiu ce datorii are ce a facut in viata lui cert e ca ma m speriat ca ma poate obliga cineva sa platesc pentru faptele lui doar pentru ca sunt copilul lui pe certificatul de nastere.Multumesc mult.
Multumesc mult pentru raspunsurile primite.Pensie alimenatar ne a platit dar nu pana la 18 ani .Apoi eu si fratele meu am uramt o facultate dar nu ne a mai platit nimik pentru ca a plecat din tara si nu a mai putut fii gasit pentru pensie alimentara dar nu ne a vizitat niciodata nu i a pasat daca avem ce manca sau cu ce ne imbraca niciodata nu ne a vizitat sau sa ne sune.Multumesc mult
Si daca va muri vreodata doamne ferste si ramane cu datorii cine va fii obligat sa le plateasca?

Alte discuții în legătură

Eventual divort brianam brianam Buna ziua Părinţii mei s-au despărţit în anul 1986 ..iar tatal meu s-a recasatorit cu o femeie cu 4 copiii în anul 1999. Menţionez că tatăl meu nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita,credit bancar! aniska80 aniska80 Buna ziua!Sunt noua printre dvs si am o problema! In 2008,am facut pe numele meu 2 credite la 2 banci diferite,pe 10 ani,in euro,de bani folosindu-se fratele ... (vezi toată discuția)
Datorii la banca, familie stabilita in sua, apartament proprietate personala mirela_21 mirela_21 Buna ziua. Am cautat in subiecte un raspuns dar nu prea m-am lamurit. Stresul meu este ca sunt administratorul unui apartament (prin imputernicire notariala) ... (vezi toată discuția)