avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Norma de incadrare a persoanelor cu dizabilitati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Norma de incadrare a persoanelor cu dizabilitati

Buna ziua,
Conform legii orice companie care are mai mult de 50 de salariati este obligata sa angajeze persoane cu dizabilitati intru-un procent de 4% din numarul mediu de salariati, iar intrebarea mea este daca persoanele cu dizabilitati trebuiesc incadrate obligatoriu cu contracte full time sau se pot incadra si part time? In lege nu se mentioneaza tipul de contract necesar pentru cumularea la numarul obligatoriu de salariati cu dizabilitati de incadrat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:43, 10 Octombrie 2018
Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
art.78
....
(2) Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.

(3) Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condițiile prevăzute la alin. (2), plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

(4) Fac excepție de la prevederile alin. (2) instituțiile publice de apărare națională, ordine publică și siguranță națională.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de muncă persoana cu dizabilitati, incadrata gr. iii marius 1968 marius 1968 Buna seara In contextul OUG 60 2017, este posibila angajarea cu contracte de munca de cate o ora pe zi a unei persoane cu dizabilitati, incadrata in gr. III, ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap mbclk11@yahoo.com mbclk11@yahoo.com poate cineva sa-mi spuna va rog daca exista vreo lege care obliga firmele care au mai mult de 50 de angajati sa angajeze 4 % persoane cu dizabilitati,ori in ... (vezi toată discuția)
Angajare persoane cu dizabilitati ematoni ematoni Buna ziua, Va rog sa imi transmitati daca exista prevederi si obligatii legale in a angaja personae cu dizabilitati cand se depaseste un anumit nivel de ... (vezi toată discuția)