avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum ma pot asigura?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum ma pot asigura?

Bună seara! Am lucrat la o societate din data de 06.02.2017 pana în data de 10.06.2018 când mi am dat demisia fără preaviz. În luna august am rămas însărcinată acum având 12 săptămâni de sarcina. Firma unde am lucrat nu vor sa îmi încheie contractul de munca și au dat declarație pe propria răspundere ca nu au primit nici o demisie,ceea ce nu este adevărat.
Vreau sa mă asigur la cnas dar când mi am scos adeverinta de la anaf apar cu venituri realizate lunare iar la cas apar neasigurata. Cu administratorul firmei nu se poate discuta iar pana nu primesc decizia de încetare a contractului nu mă pot asigura.
Cum pot proceda mai departe?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 11 Octombrie 2018
Puteți dovedi în vreun fel că v-ați dat demisia?
Am copie după demisie,dar nu au vrut sa îmi d'ea număr de înregistrare și fetele din magazin care sunt martore.
Nu sunt singura care îi fac lucrul ăsta,aproape toate fetele au plecat și le'au făcut același lucru.
Depuneti o sesizare la ITM cu privire la refuzul inregistrarii/comunicarii demisie/deciziei de incetare a c.i.m.
Am făcut sesizare la itm au fost în control la firma,dar administratorul a dat declarație pe propria răspundere ca nu a primit nici o demisie din 01.06.2018-13.08.2018 când au fost inspectorii în control.
Încercați să discutați cu colegii iar dacă ei vă susțin, acționați în judecată punându-i pe dânșii martori.

Alte discuții în legătură

Pot avea probleme la angajare??? Vasytg Vasytg Buna ziua! Ma confrunt cu o problema destul de neplacuta si as avea nevoie de ajutor pentru a nu-mi rata in vreun fel cariera. In inceput tin sa marturisesc, ... (vezi toată discuția)
Completare carte de munca... ioana2525 ioana2525 Am lucrat la o firma 1 an si 8 luni dar nu mi-a fost trecuta perioada lucrata pe cartea de munca. Contractele sunt inregistrate la ITM dar nu mi-a fost ceruta ... (vezi toată discuția)
Contract de munca robi_gyongyi10 robi_gyongyi10 Buna ziua,lucrez din august la o firma de depozit alimentare din luna august anul curent.Nu am semnat contract de munca si singura copie mi sa dat a unui ... (vezi toată discuția)