avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot avea Probleme la Angajare???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot avea Probleme la Angajare???

Buna ziua! Ma confrunt cu o problema destul de neplacuta si as avea nevoie de ajutor pentru a nu-mi rata in vreun fel cariera.
In inceput tin sa marturisesc, ca am 20 ani si nu prea cunosc domeniul acesta al contractelor individuale de munca,incetarea lor , carti de munca etc.Vreau sa va spun ca anul acesta am avut primul meu loc de munca pe un post de sofer la o anumita firma. Am stat acolo 2 luni dupa care am primit un telefon sa ajung Urgent in alta parte, deci nu mai puteam pastra locul de munca(asta fiind vineri seara si eu avand masina acasa).Am sunat seful sa-l anunt cu problema ivita in mod frumos la care dansul s-a enervat ca, cica l-am incurcat si multe altele. Am asteptat pana luni cand normal i-am predat maina si iritat de comportamentul dansului am plecat fara a face o cerere de demisie,lichidare sau ce ar fi trebuit facut ca sincer sa fiu nici nu stiu.Problema este ca au trecut 3 luni de atunci si nu stiu daca au apucat sa-mi faca, carte de munca, si daca mi-au facut-o, oare au desfacut-o cu vreo litera indisciplinara? Drept sa spun nu ma intereseaza vechimea de 2 luni pe care as aveao. Am gasit in alte locuri unde ar drebui sa aplic si imi cere sa dau :
. Adeverinta de vechime – in copie daca nu are da declaratie pe propria raspundere ca nu a avut niciodata, sau declaratie cu firma la care se afla (de obicei este vechiul loc de munca)

Dispozitia de desfacere a Contractului individual de munca (ultimul loc de munca)

Adeverinta cu stagiul de cotizare pentru calcularea concediului medical (salariul brut realizat, zile efectiv lucrate, zile de concediu medical – pentru ultimele 12 luni).
Va dati seama ca nu am de unde sa duc asa ceva. Oare ma va afecta daca le-as zc ca nu am mai lucrat??? (repet nu ma intereseaza vechimea) sau ma gasesc ei in baza de date cu carte de munca desfacuta cu cine stie ce litera????
Va rog ajutatima cu raspunsuri si cu Sfaturi:( Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Vasytg , utilizator 14:53, 26 Septembrie 2013
Este optiunea dvs ce declarati acelui angajator , daca ati mai avut sau nu raporturi de munca.

La primul angajator ati semnat c.i.m.?
Sa inteleg ca Dvs ati plecat de la un angajator la 2 luni de la angajare doar pentru ca v-a sunat cineva? Fara sa fiti sigur ca veti fi angajat, fara sa negociati toate detaliile? Avand in vedere ca sunteti la inceput de drum va sfatuiesc sa fiti mai cerebral pe viitor. Angajatorii cauta persoane serioase, de incredere iar daca Dvs intorceti spatele in secunda 2, veti avea numai de pierdut.
Da am semnat c.i.m. As dori sa stiu ce urmari sau fi putut lua in privinta mea si ce sfat imi puteti da pt a aplica in alta parte. Sa spun ca am mai lucrat, sa nu spun ??? Insa sa nu am probleme cu noul angajator adica sa ma gaseasca la itm cu carte de munca si dupa sa apar in fata dansului ca ne fiind de buna credinta.Cat tine de plecarea mea de la firma x vreu sa spun ca nu am plecat numai pentru un apel primit.Eu aveam oricum ca obtiune sa plec(si da recunosc si din vina mea dat fiind faptul ca nu am intrebat exact ce salar am sa iau si plus ca mi-au mai atribuit n sarcini care nu trebuiau sa aiba legatura cu mine in mod direct.).Faptul ca s-a intamplat sa trebuiasca sa plec urgent in alta parte si specific ,,nu loc de munca,, a fost ceva neprevazut, ca de altfel as fi procedat cu o demisie, o desfacere a c.i.m. mai fireasca sa zc asa ca nu sunt omul sa incurce asa cu motive nefondate si temeinice.Va multumesc pentru raspunsuri si astept in continuare sugestii mai detaliate si la subiect.Cu stima va respect!!!
Un nou angajator nu are acces la baza de date a ITM-ului privind REVISAL-ul.

Daca declarati ca nu ati avut niciun alt loc de munca, nu vad cum ar putea obtine alte informatii.

Daca declarati ca ati mai avut un loc de munca , atunci angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Ma scuzati, poate nu inteleg eu cum stau lucrurile....Sa zicem ca declar ca nu am mai lucrat(am inteles ca nu are acces la informatii) , dar noul angajator presupunand ca este unul care lucreaza legal va incerca zic eu si va rog sa ma corectati daca gresesc, acesta intelegand ca nu am mai lucrat , deci... primul job imi va face forme pentru o carte de munca pentru a nu ma tine ca angajat fara forme legale de angajare.Depunand acesta hartiile necesare si suma pt o nou carte de munca nu va fi informat de cei de la itm ca sunt deja in baza lor de date cu o vechime de 2 luni????Sau imi va putea face alta carte de munca fara probleme si fara a fi instiintat noul angajator???Am mai inteles din cele citite prin codul muncii ca dovada demisiei poate fi facuta prin orce proba.... tin sa precizez si ma repet eu nu am facut nici o forma scrisa de inceare a c.i.m., dar am un proces verbal de predare a autovehicolului si cu semnaturi.

Alte discuții în legătură

Ajutor,ajutati-ma nykolla nykolla am si eu mare probema,ce se poate intampla daca sefa mea nu vrea sa imi accepte demisia?pt ca miam depus demisia unde anume lucram si nu vrea sa mi-o accepte ... (vezi toată discuția)
Contract perioada proba 3 luni Rox29 Rox29 Buna ziua, In cazul in care angajatorul nu mi-a semnat demisia fiind obligata sa stau in preaviz 20 zile. Nu am fost de acord in conditile in care eu sunt in ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca nyky79 nyky79 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema Am lucrat la o firma 6 ani de zile din 2000 pana in 2006 cand am intrat in CIC pana anul acesta.Pe 21 ... (vezi toată discuția)