avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incompetenta sau mituire?
Discuție deschisă în Executare silită

Incompetenta sau mituire?

Buna ziua,

Problemele mele au inceput odata cu achizitia la licitatie deschisa, de la o banca, a unei case.
Trebuie sa fac evacuarea insa am probleme cu executoru (recomandat de avocatul meu).
De mai bine de 6 luni face niste greseli fraglante care ma fac sa cred ori ca am de a face cu incompetenta crasa, ori cu rea vointa, ori mituire.
Ca sa expun pe scurt problemele:
Am achitat de la inceput taxa ceruta de executor (2500 ron).
Prima lui scapare a fost ca nu l-a interesat cine are domiciliul la adresa respectiva, prin urmare a cerut incuviintare decat pentru vechiul proprietar si nu pentru toti cei ce domiciliaza acolo. Asadar prima incercare de executare a fost un esec.
Apoi a mai venit cu ideea ca ii trebuie o "incuviintare pentru accesul in incaperi". Iar in instanta, iar timp pierdut.
Dupa ce tot eu i-am furnizat toate persoanele ce domiciliaza acolo (alte 2 pers.) a cerut din nou incuviintarea si pentru acelea insa a gresit numele uneia dintre ele.
Acum a depus cerere de "indrepatre materiala" la insistentele repetate ale mele. Din punctul lui de vedere, zicea ca nu e absolut nici o problema. "E doar o litera gresita". Si mi-a zis ca dureaza o saptamana sa se rectifice numele. Sunt deja 2 sapt. si nimic!

Sincer nu mai stiu ce sa fac. Eu cred ca e mituit de fostul proprietar.

Insa nu stiu ce pot sa fac impotriva lui.
Pot sa il schimb cu alt executor?
Pierd toate incuviintarile obtinute de el?
Trebuie sa o iau iar de la cap?
L-as da in judecata sau m-as duce la protectia consumatorului insa stiu ca nu rezolv nimic!

Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Bogdan_Garleanu , utilizator 08:43, 13 Noiembrie 2009
da
Cazul dv. mi se pare interesant si hilar in acelasi timp. Am cautat pt. dv. si alte opinii si le-am gasit. O prezentare mai larga a argumentatiei pt. care executorul trebuie sa evacueze TOATE persoanele din imobil, numite sau nenumite, precum şi o modalitate alternativă şi rapidă de rezolvare a situaţiei puteţi găsi aici: [ link extern ] .
Multumesc mult pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare locatari ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, In urmatorul caz: o casa este proprietatea parintilor. Casa este executata silit si adjudecata. In casa locuiesc, avand domiciliile acolo, copiii ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita aaddrian aaddrian Buna Ziua! Am o problema legata de neplata administratiei si asociatia de propietari m-a dat in judecata. Am pierdut procesul si verificind pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Ipostaze ale executarii silite ioanandrei ioanandrei Va rog: in urma unui proces de revendicare , am obtinut o sentinta definitiva si irevocabila in care 3 persoane care ocupa fara nici un titlu imobilul ... (vezi toată discuția)