avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Hotărâre judecătorească definitivă de recalculare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Hotărâre judecătorească definitivă de recalculare a pensiei

Am decizie judecătorească definitivă de recalculare a pensiei obținută în 12.07.2018, cu aplicare din 20.11.2017.
Ce se întâmplă cu deciziile judecătorești intreb, deoarece Casa de Pensii a județului Mehedinți, nu le respectă ?
Ce demersuri se pot face pentru a obliga Casa de pensii a județului Mehedinți , să respecte această hotărâre?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 11 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune plangere penala pentru neexecutarea hotararii judecatoresti.

Art. 287 C.pen - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti

(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
...
f) nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind stabilirea, plata, actualizarea şi recalcularea pensiilor;
.....
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)–g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(3) În cazul faptei prevăzute la alin. (1) lit. h), împăcarea părților înlătură răspunderea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie valeriu7 valeriu7 Am o hotarare judecatoreaca din aprilie ac si este adusa la cunostinta casei teritoriale de pensie iar aceasta cauta sa amane sau sa nu puna in aplicare ... (vezi toată discuția)
Sentință definitivă casa de pensii valyyc valyyc Am dat în judecată Casa de Pensii București pentru recalcularea pensiei. Am sentința definitivă data în noiembrie 2018 dar până în prezent Casa de ... (vezi toată discuția)
Punere in aplicare hotarare definitiva Socrates2 Socrates2 Buna seara! Ce căi legale exista, ce poti face dacă într-un litigiu de muncă, o hotărâre definitivă a Curții de Apel, nu este pusă în ... (vezi toată discuția)