avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Am o hotarare judecatoreaca din aprilie ac si este adusa la cunostinta casei teritoriale de pensie iar aceasta cauta sa amane sau sa nu puna in aplicare hotararea judecatoreasca de recalculare.Va rog sa ma indrumati ce pot face pentru a solutiona aceasta problema.Multumeasc. mail; valerius7575@gmail.com
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 21 Noiembrie 2019
Daca hotararea judecatoreasca este definitiva si nu afost contestata de catre CJP notificati institutia in scris, cu nr. de inregistrare/ data (se poate trimite prin posta cu confirmare de primire) si anexati o copie dupa documentul emis de instanta.
Daca nu primiti raspuns in 30 de zile luati legatura cu un executor judecatoresc.
Codul Penal
art.287 Nerespectarea hotararilor judecatoresti

(1) Nerespectarea unei hotarari judecatoresti savarsita prin:
....
f) nerespectarea hotararilor judecatoresti privind stabilirea, plata, actualizarea si recalcularea pensiilor;
......

se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

(2) In cazul faptelor prevazute in lit. d) – g) , actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

(3) In cazul faptei prevazute la alin. (1) lit. h), impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească definitivă de recalculare a pensiei udroaica udroaica Am decizie judecătorească definitivă de recalculare a pensiei obținută în 12.07.2018, cu aplicare din 20.11.2017. Ce se întâmplă cu deciziile ... (vezi toată discuția)
Sentință definitivă casa de pensii valyyc valyyc Am dat în judecată Casa de Pensii București pentru recalcularea pensiei. Am sentința definitivă data în noiembrie 2018 dar până în prezent Casa de ... (vezi toată discuția)
Legea 172 2016 maryyus1 maryyus1 buna seara!!!! Tatal meu a lucrat ca electrician incadrat la grupa a 2 de munca. cand a depus dosarul de pensionare in anul 2015 cu adeverinte de la locul ... (vezi toată discuția)