Buna ziua eu sunt angajata la o firma pe persoana fizica si timp de 7 luni nu am mers la munca dar mi-am platit cartea de munca 8 milione pe luna ca pot intra in prenatal acum pe 14 august am nascut si am intrat in medical pentru cele 126 de zile. Ulterior am aflat ca pot face o cere la casa de asigurari ca sa nu mai platesc 8 mil pe luna cat stau in medical dar angajatorul zice ca nui adevarat eu am auzit ca la sfarsit poate face el cererea aceasta si sa isi opreasca el banii subliniez eu imi platesc cartea de munca ii dau 8 mil pe luna ca sa ma tina angajata ce pot face sa recuperez eu banii?
concediul de sarcina si lauzie se suporta de la Casa de Sanatate, angajatorul va plateste dar el recupereaza banii de la Casa de Sanatate, deci in aceasta perioada el este doar un mijlocitor, nu are nicio cheltuiala cu dumneavoastra, nu trebuie sa mai platiti taxe.
Angajatorul in schimb, pentru a recupera banii trebuie sa depuna un dosar la Casa de Sanatate si sa insiste pentru ca recuperarea se face greu, in unele cazuri a durat si 1-2 ani.
Dumneavoastra personal nu aveti ce sa faceti, doar sa-i intocmiti dosarul si sa-l depuneti, apoi sa sunati la Casa de Sanatate pana se recupereaza banii, dar banii vor fi virati in contul angajatorului.