avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu probleme

Buna ziua, in urma decesului tatalui meu, eu si fratele meu am primit fiecare jumatate din pamantul si padurea lui. El a murit acum 6 ani, iar mama noastra cand noi eram doar copii. Tatal meu a fost la notar si a facut doua plicuri in care specifica ca fiecare primeste jumatate. Plicul meu a ramas la fratele meu, si dupa o cearta avuta din cauza taierii unor copaci din padurea noastra , el refuza sa imi dea plicul si spune ca nu merit nimic. intrebarile mele sunt urmatoarele: 1.Cum recuperez plicul inapoi? 2.A putut face ceva cu jumatatea mea daca are plicul? 3.Daca a distrus plicul pot face ceva in privinta aceasta? 4.Daca el a taiat copaci din padurea noastra, iar eu nu am primit nici un ban, se scade din mostenirea lui? 5.Ce sfaturi imi puteti da ca sa rezolv cu el pe cale amiabila, avand in vedere ca nu raspunde la telefon? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
IoanaM.R., utilizator
Cel mai recent răspuns: IoanaM.R. , utilizator 21:14, 11 Octombrie 2018
Buna seara,
Va sfatuiesc sa mergeti la un notar din zona unde a avut ultimul domiciliu tatal dumneavoastra si sa solicitati dezbaterea succesiunii.
Ce plicuri a lasat tatal dumneavoastra nu are importanta.
Daca a lasat testamente acestea sunt inregistrate si la camera notarilor publici si va afla notarul de existenta lor.
Daca nu va intelegeti cu fratele civilizat sa impartiti bunurile atunci va sfatuiesc sa va adresati instantei.
Doar notarul sau instanta dezbate succesiunile dupa deces si nu parintele inainte de deces.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma ! Ghica2000 Ghica2000 buna ziua sint vaduva de 15 ani ..am primit citatie sa ma prezint ca sa impartim bunurile sotuluimeu decedat mai precis pamantul pe care il am pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral mihaimen mihaimen Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la bunic la nepoti dodo2009 dodo2009 Buna ziua, As dori si eu cateva lamuriri intr-o problema de mostenire si de aceea va voi prezenta pe scurt situatia. In 2007 a murit bunicul nostru din partea ... (vezi toată discuția)