avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație pentru al doilea copil

Buna, am o nelămurire, pe 13 martie 2019 primul copil face doi ani si in luna aprilie urmează să nasc al doilea copil, ce ar trebui sa fac sa pot beneficia de indemnizație pentru al doilea copil? Tinand cont de faptul că e pauza de o lună între și practic ar trebui sa fiu in prenatal. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rebecca C , utilizator 23:03, 20 Octombrie 2018
Sa depuneti la primarie al dosar, veniturile din indemnizatia pentru primul copil se iau in calcul la indemnizatia pentru al doilea copil.
Tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnziatia CCC?

Ati intrat in CCC in calitate de salariata?

Bună, tatăl nu poate beneficia deoarece nu a avut contract de munca niciodată. Da. Multumesc
Cornel Vasile a scris:

Tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnziatia CCC?

Ati intrat in CCC in calitate de salariata?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, anterior/la data terminarii primului CCC , depuneti cerere de revenire din CCC si, totodata, depuneti si concediul prenatal pentru cel de-al doilea copil .... dupa terminarea concediului postanatal, depuneti la angajator cerere de acordarea CCC pentru cel de-al doiela copil , dupa care depuneti actele la Primarie.
Va multumesc pentru raspuns! Cu cat timp inainte sa faca primul bebe 2 ani ar trebui sa depun actele?

Alte discuții în legătură

Beneficiez de ccc daca nu mi s-a platit contributia la sanatate? ancutza12 ancutza12 buna ziua!! sunt angajata unei firme din ianuarie 2013 si nu am asigurarea de sanatate platita. Sunt insarcinata in luna a 7a si sunt concediu medical... daca ... (vezi toată discuția)
Ce beneficii primeste o viitoare mamica de la stat pentru bebe ... dutu35 dutu35 Ce beneficii primeste o viitoare mamica de la stat pentru bebe (prima sarcina) si ce acte trebue depuse la firma pentru a intra in concediu prenatal. Primeste ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc alinadinca alinadinca buna ziua, as vrea sa stiu daca indemnizatia se plateste de la terminarea concediului postnatal sau de la data depunerii dosarului, a durat mai mult decat ma ... (vezi toată discuția)