avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Drepturile parintesti
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Drepturile parintesti

Bună ziua. Am o mare rugaminte... Am nevoie de ajutor. Am un copil cu in bărbat cu care nu am fost niciodată casatoria. Copilul nu este trecut in acte pe numele a celui bărbat. Problema este ca de când a aparut copilul, acest bărbat și-a făcut un tel din a ma urmari, îmi deranjează prietenii, familia, colegii de munca, chiar și sefii. De curând, copilul a aflat cine este tatăl sau biologic, tine legătură cu acesta. In urma cu câteva zile, acest bărbat mi-a lăsat mesaj vocal in care ma anunță ca indiferent pe ce cale, legala sau nu, el dorește sa ia copilul cu el in tara in care acesta este slabilit momentan.
Am nevoie de ajutor in formulaerea plângerii împotriva sa. Dacă acest bărbat deschide acțiune in instant pentru declararea paternitatii, ce șanse am și ce trebuie eu sa fac? Aștept cu interes raspunsurile dumneavoastra. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: lyly_ally , utilizator 12:13, 12 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din descrierea dvs, cred ca puteti formula plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunii de hartuire.
ART. 208
Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

In legatura cu cererea de stabilire a paternitatii, daca este tatal copilului, o sa aiba castig de cauza.
Bună ziua, va mulțumesc pentru răspunsul oferit. Este posibil sa ma ajutati in formularea plângerii? Având in vedere ca urmaresti paginile de socializare atât ale mele cat și ale apropiata lor mei, bănuiesc ca nu este tocmai ok mai ales ca nu are acord ul nostru.?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Se poate obține un ordin de restricție dacă nu este vorba despre violență domestică? MadalinMcd MadalinMcd Buna ziua, se poate obține un ordin de restricție daca nu este vorba despre violență domestică? Ca sa înțelegeți corect, este vorba despre o fată ... (vezi toată discuția)
Haituire la telefon adry-a adry-a Cum as putea sa opresc o persoana sa ma haituiasca telefonic, persoana pe care am intalnit-o pe un site de socializare si careia i-am dat nr. meu de tel. Nu ... (vezi toată discuția)