avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... produse cosmetice handmade
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

produse cosmetice handmade

Buna ziua. As avea si eu o intrebare... pentru a putea vinde produse cosmetice preparate de mine am nevoie de ceva autorizatii? sa zicem ca le vand pe facebook sau alte site-uri (olx, lajumate, breslo, etc.). Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vladcristiannn , utilizator 12:11, 5 Mai 2020
da
buna ziua! Subiectul acesta ma intereseaza si pe mine. Puteti fi mai exact in legatura cu ce autorizatii sunt necesare? multumesc si o zi buna!
e nevoie sa aveti un laborator (fiindca nu e vorba de o fabrica) care sa fie autorizat sanitar (DSP/ DSVSA, daca folositi ingrediente de origine animala) si de APM pentru deseuri.
laborator = incapere pastrare materii prime + incapere pastrare produs finit + incapere fabricatie + utilitati + echipamente/ instrumente + documentatie (fluxuri fabricatie, retete, calificare personal, etc.).
veti descoperi repede ca pentru toate acestea, trebuie sa infiintati o societate comerciala.
puteti, fireste, sa vindeti si fara aceste autorizari, insa va expuneti riscurilor unor controale ale autoritatilor (cele de mai sus, plus politia economica, ANPC, chiar ANAF), denunturilor diferitelor persoane interesate, etc.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
adriandimitriu, utilizator
va multumesc foarte mult pentru raspuns. Ar fi ideal daca m-ati putea indrepta undeva unde as putea vedea exact ce pasi ar trebui sa urmaresc. Vreau sa precizez faptul ca societatea o am deja deschisa, nu folosesc ingrediente de origine animala, iar directia a a vinde fara autorizatii este total exclusa. Sunt intr-un mic impas deoarece nu gasesc pe nicaieri persoane calificate in a oferi informatii pertitente pentru a merge pe un parcurs 100% legal. va multumesc inca o data pentru timpul acordat!
legea produselor cosmetice (care include si anexe si trimiteri necesare) este un bun inceput. [ link extern ] .
daca aveti neclaritati, reveniti
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Imi doresc sa deschid o afacere anul acesta. ManoleGorrell ManoleGorrell Buna! Imi doresc sa deschid o afacere anul acesta, producerea de creme din ingrediente naturale, si vanzarea lor. Dar nu stiu unde se fac testarile si pe cine ... (vezi toată discuția)
Magazin online cu medicamente naturale Monica Gabriela Voicu Monica Gabriela Voicu As putea vinde medicamente naturale fara OTC-uri online ? Mă interesează doar online.. fara să am un spatiu special... Care sunt actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Dulciuri de casa - ce autorizatii sunt necesare pentru preparare si comercializare? saadeddine saadeddine ma intereseaza mult afacerea dar nu stiu de ce fel de autorizatii am nevoie -in special cele sanitare- daca pot sa o pun in practica legal??!! mai exact va ... (vezi toată discuția)