Buna! Imi doresc sa deschid o afacere anul acesta, producerea de creme din ingrediente naturale, si vanzarea lor. Dar nu stiu unde se fac testarile si pe cine contactez, si ce alte acte/lucruri imi trebuiesc pentru a le putea vinde legal. Am auzit ca ar trebui sa am pe cineva angajat specializat in chimie/ acest domeniu.
Buna, multumesc de raspuns dar nu ma ajuta cu absolut nimic. Stiu ca exista laboratoare, dar unde pot gasi o lista cu acestea, trebuie sa contactez Ministerul Sanatatii, ce alte acte sau semnaturi etc imi trebuiesc? As dori un raspuns specific, daca se poate.
Fiecare produs cosmetic nou introdus/creat în UE trebuie să aibă dosarul cu informaţii despre produs, care trebuie să conțină:
(a) o descriere a produsului cosmetic;
(b) raportul privind siguranţa produsului cosmetic;
(c) o descriere a metodei de fabricaţie şi o declaraţie de conformitate cu bunele practici de fabricaţie;
(d) dovada efectului declarat al produsului cosmetic, în cazul în care aceasta este justificată de natura sau efectul produsului cosmetic;
(e) date privind orice test efectuat pe animale de către producător, agenţii sau furnizorii acestuia, în fazele de dezvoltare sau de evaluare a siguranţei produsului cosmetic sau a ingredientelor sale, inclusiv testările pe animale efectuate în vederea îndeplinirii cerinţelor din actele cu putere de lege şi normele administrative ale ţărilor terţe.
Nu știu să vă recomand un asemenea laborator, dar eu am căutat pe google "evaluarea siguranței produsului cosmetic" și mi-au apărut tot felul de nume..
Dacă vreți să citiți legislația, din 2013, această legislație a devenit unitară la univel UE, respectiv Regulamentului (CE) nr. 1.223/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 30 noiembrie 2009 privind produsele cosmetice.
Multumesc foarte mult pentru informatii si efortul de a imi raspunde! M-ati ajutat enorm, voi citi cu siguranta legislatia si regulamentul. O zi frumoasa sa aveti!
Cu plăcere! Mă bucur. Mi-am dat seama că am avut o exprimare confuză - am vrut să zic că legislația e în vigoare din 2013, nu că am găsit-o pe cea valabilă din 2013. Dar cred că ați înteles. :D