avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legea zgomotului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legea zgomotului

Buna ziua . Ne intereseaza daca putem face un cort ptr evenimentein incinta parcului . Noi deja avem locatia cu saloane dar ne intereseaza daca putem sa facemm un cort fara sa deranjam ordinea si linistea publica in limitele legii . Multumesc
Cel mai recent răspuns: doctorATU , utilizator 09:30, 23 Iunie 2019
Pai pe langa aprobarile aferente inclusiv ISU trebuie sa aveti in vedere cat de tare se aude muzica in vecinatatile locuite...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul nr. 119/2014 al Ministerului Sănătății pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei
Art. 16
(1)Dimensionarea zonelor de protecţie sanitară se va face în aşa fel încât în teritoriile protejate vor fi asigurate şi respectate valorile-limită ale indicatorilor de zgomot, după cum urmează:

a)în perioada zilei, nivelul de presiune acustică continuu echivalent ponderat A (AeqT), măsurat la exteriorul locuinţei conform standardului SR ISO 1996/2-08, la 1,5 m înălţime faţă de sol, să nu depăşească 55 dB şi curba de zgomot Cz 50;

b)în perioada nopţii, între orele 23,00–7,00, nivelul de presiune acustică continuu echivalent ponderat A (LAeqT), măsurat la exteriorul locuinţei conform standardului SR ISO 1996/2-08, la 1,5 m înălţime faţă de sol, să nu depăşească 45 dB şi, respectiv, curba de zgomot Cz 40.

(2)Pentru locuinţe, nivelul de presiune acustică continuu echivalent ponderat A (LAeqT), măsurat în timpul zilei, în interiorul camerei cu ferestrele închise, nu trebuie să depăşească 35 dB (A) şi, respectiv, curba de zgomot Cz 30. În timpul nopţii (orele 23,00–7,00), nivelul de zgomot LAeqT nu trebuie să depăşească 30 dB şi, respectiv, curba Cz 25.

Trebuie sa aveti in vedere pragul fonic admis pentru locuinte din imobilele de locuit in comun,cu atentionarea ca zgomotele vor preveni din incinta neprotejata fonic !
Parca in Primavara acestui an s-au adus modificari si la legea 61/1991 privind aceste limite admise se zgomot
Buna ziua.
Locuiesc in vecinatatea unui club. In fiecare seara de weekend ne confruntam cu problema zgomotului excesiv. Am sesizat telefonic politia locala cat si cea nationala. Au spus ca i-au sanctionat conform legii 61, dar mai mult nu pot face...
Credeti ca avem vreo sansa sa scapam de acest calvar?
1. In cauza contraventiilor repetate la pct 26) se poate suspenda activitatea localului respectiv; cine ar trebui sa constate ca aceste lucruri se repeta??
2. Conform raspunsului dvs conform ordinului 119/2014 al MS art 16) cine vine la ora 12 noaptea sa masoare intensitatea zgomotului??
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea zgomotului doctorATU doctorATU Buna ziua. Locuiesc in vecinatatea unui club. In fiecare seara de weekend ne confruntam cu problema zgomotului excesiv. Am sesizat telefonic politia locala ... (vezi toată discuția)
Salutare! care este limita de zgomot (decibeli) în interiorul ... Smiley4u Smiley4u Salutare! Care este limita de zgomot (decibeli) în interiorul apartamentului atăt în timpul programului de liniște, dar și înafara acestuia? (vezi toată discuția)
Zgomot gradinita sefu2509 sefu2509 Buna dimineata, Locuiesc intr-un apartament situat deasupra unei gradinite de stat in sectorul 2. Zgomotul de la aceasta gradinita este infernal. M-am ... (vezi toată discuția)