In 2010 in urma divorțului s.a stabilit suma de 700 ron pensie pentru 2 copii. In 2014 unul dintre copii a devenit major dar a continuat să se plătească aceeasi suma adica 700 ron.
Intrebarea este daca se cere acum majorarea pensiei pentru copilul minor de la ce suma se majorează aceasta de la 700 ron sau 350 ron?
Daca se majorează de la 350 ron se poate recupera diferenta platita pentru cei 4 ani (respectiv 350 ron pe luna)?
Deci daca se cere recalcularea pensiei se face dupa veniturile tatalui din prezent, nu se tine cont cat a fost.25% din banii lui net de azi.
Daca s a platit in plus 3 4 ani elpoate sa o ceara inapoi de la mama, fiind incasata ilegal
Aveţi 2 copii, cel mare a devenit major în 2014; acest copil lucrează sau e student?Dacă studiază la cursuri de zi, este normal să primească pensia de intreţinere în continuare.Dacă lucrează, nu mai are dreptul la pensie alimentară.
Pentru copilul minor, puteţi cere majorarea pensiei dacă aceasta se justifică, depinde şi de necesităţile copilului, de situaţia familială a tatălui şi de venitul său actual şi dacă se stabileşte majorarea , aceasta se calculează de la data introducerii cererii în instanţă, NU din urmă.
Dacă copilul major este student, are dreptul la pensie alimentară până la împlinirea vârstei de 26 de ani, cu condiţia să urmeze cursuri universitare de zi, dar trebuie să ceară în instanţă el însuşi aceasta, nu dvs.