avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Rovinieta

Am primit procesul verbal sa platesc amenda 125RON pentru ca am circulat fara vignieta. Problema este ca a ajuns la mine in 4 luni si 2 zile (data postei) / 4 luni si 3 zile (data ridicarii de la posta). Sa fac contestatie sau sa platesc? La 1 luna dupa prima contraventie am condus iar inafara orasului fara vignieta. Dupa a 2 -iesire mi-am dat seama ca mi-a expirat vignieta si am cumparat una noua. Deci, sa fac contestatie sau nu?
Cel mai recent răspuns: Mariana Grigore , utilizator 16:20, 25 Februarie 2020
Potrivit art.28 alin (1) din O.G. nr.2/2001 pot achita in termen de 15 zile de la comunicarea PV.
Nu inteleg de ce mentionati cele 48 de ore de la PV !?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La data intocmirii pv in urma cu 4 luni, era valabil termenul de 48 ore ptr plata la 1/2.
Buna, eu am circulat cu rovineta valabila si tot am primit amenda, s-a introdus cat. auto si tara greșit. Am dat talonul auto si am fost intrebata daca e corect nr masini. Mentionez ca doar in Ro cand am platit, sau gresit la tara si cat. masini. Amenzile le am primit pe Ungaria.
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2020
Mariana Grigore, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa vignieta Horea52 Horea52 Am uitat pur si simplu sa platesc vignieta 2 luni jumate (iulie-aug si sep 2016).Bineinteles ca imediat ce am realizat ca nu am vignieta am cumparat una anuala ... (vezi toată discuția)
Am circulat pe drumurile publice fără rovinieta Enache Marius Enache Marius Buna ziua . Am circulat fără rovinieta 2 luni. Câte amenzi as avea de plata? Sau se plătește doar o amenda ? Încă nu am primit nici un proces de ... (vezi toată discuția)
rovigneta lipsa dariusIII dariusIII Bună ziua. Timp de o luna am circulat cu masina extraurban, fara sa am platita taxa de drum. Zilnic am trecut si prin cameră . La ce sa ma astept? Voi primi ... (vezi toată discuția)