avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Timp de plata de la emiterea facturii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Timp de plata de la emiterea facturii

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:

1. In cat timp de la emiterea facturii, trebuie s-o plateasca o persoana fizica? In care lege este mentionat acest lucru?
2. Poate fi o factura emisa intr-o zi cu scadeta in aceeasi zi?

In asteptarea raspunsului dvs
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Domnulgadea , utilizator 04:00, 4 Februarie 2024
Este optiunea vanzatorului daca acorda o perioada oarecare de plata, 1, 2, 5, 10, 30, 60, 90 zile.

Daca plata nu se face pe loc, vanzatorul are dreptul si poate cere cumparatorului sa ii garanteze plata.

Despre ce produse/servicii este vorba?
Este vorba despre o factura emisa de Regina Maria in data de 27.08.2018 care are scadenta in aceeasi zi 27.08 in conditiile in care vizita la medic a avut loc in data de 22.08.2018 iar atunci mi s-a confirmat la receptie ca nu am nimic de plata. Nu am niciun contract cu ei semnat. Sunt doar o persoana fizica cu bilet de trimitere decontat prin CASMB. Problema este ca m-au instiintat despre aceasta factura in data de 11.10.2018 cand am primit-o pe mail si ma obliga s-o platesc in 2 zile ( nu specifica lucratoare sau nelucratoare, nici 48h) caci in caz negativ trimite informatia la executorul silit. Nu-mi acorda sansa platii de 30 zile, nici dreptul la a cere informatii despre factura (mentionez ca serviciile oferite si supuse platii sunt incorecte cf listei lor de preturi si sunt ncesare explicatiile, nu am semnat nimic cum ca sunt de acord sa mi se faca investigatii cu plata) pur si simplu ma ameninta cu executarea silita in caz de neplata.
Daca aveti bilet de trimitere decontat prin CASMB atunci comunicati prestatorului de servicii RM sa trimita factura pentru decontare catre CASMB.
Probabil confirmarea de la receptie ati primit-o verbal.
In mod normal trebuie sa afiseze daca serviciile prestate in baza trimiterilor

TERMENI SI CONDITII
Accesarea serviciilor Retelei
I. DEFINITII
6. Serviciile medicale decontate de Casele de Asigurari de Sanatate cu care RM se afla in contract sunt disponibile in limita fondurilor existente, la medicii declarati in contractele incheiate de RM cu CAS si in conditiile comunicate de catre RM la momentul accesarii serviciilor.
III. REGULI APLICABILE TUTUROR PACIENTILOR
2. Pacientilii CAS vor avea acces la servicii medicale decontate de CAS doar dovedind calitatea de asigurat prin prezentarea cumulativa a urmatoarelor documente: (i) cardul de asigurat CAS; (ii) biletul de trimitere emis in conditiile CAS, si (iii) cartea de identitate.
4. Pacientii vor avea acces la specialitatile medicale in cadrul programului dedicat neabonatilor sau abonatilor, in functie de calitatea pe care o detin si de prevederile contractului in baza caruia i s-a permis accesul la servicii.

[ link extern ]

Daca ati indeplinit cerintele de la pct. III.2, nu aveti de ce sa va faceti probleme, in cazul unei eventuale executari, faceti contestare la executare si prezentati conditiile retelei de sanatate afisate pe site-ul propriu.

Intre timp, depuneti o adresa (in 2 ex., pe unul luati nr de inreg.) la CAS prin care trimiteti factura in original (pastrati o copie), copie a biletului de trimitere, copie card de sanatate, copie CI, si solicitati achitarea serviciilor catre RM.

In cazul executarii prezentati executorului adresa cu nr de inreg la CAS.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
cyan, moderator
RM nu ofera informatii despre serviciile incheiate cu CASMB. Vizita medicala am facut-o la dermatologie , iar observarea alunitelor se face cu un dermatoscop. Acum RM spune ca dermatoscopia nu este decontata si trebuie platita. Nu a mentionat medicul nimic si nici receptia despre acest lucru iar eu nu am semnat nimic cum ca sunt de acord cu plata. Plus de asta, ce ai putea sa faci la dermatologie fara sa se uite medicul la alunite (logic), deci consultatie inseamna observare??? Factura o am pe mail (nu in original). Pe factura este mentionat Dermatoscopie 1 cantitate 840lei. In lista lor de preturi costa 120 lei. Ar mai fi conditiile neclare ale facturii: emitere, scadenta, instiintare, plata, amenintare cu executor silit ( nu am semnat nimic despre transmiterea datelor personale catre terti, anume GDPR)
Potrivit pct III. 2 si 4, trebuie intocmit contract pentru a beneficia de servicii.
Pe de alta parte, daca at prezentat biletul de trimitere iar serviciul nu se afla in lista RM ca putand fi decontat, nu trebuia sa fiti consultata.
Puteti trimite factura inapoi si sa explicati motivul refuzului achitarii ei.

Alte discuții în legătură

Factura abuziva regina maria mzaha mzaha Buna ziua, Intampin urmatoarea situatie: am facut o programare telefonica la clinica Regina Maria pentru o consultatie la interne in baza unui voucher emis ... (vezi toată discuția)
Plata cabinet medical cu bilet de trimitere !? Georgia55 Georgia55 Cu bilet de trimitere de la medicul de familie, catre un cabinet de specialitate, diabet, care are contract cu casa de asigurari, acesta iti cere totusi o taxa ... (vezi toată discuția)
Schimbare medic familie bebelus 5 luni puni puni buna ziua. revin la problema mea de acum cateva luni in care spuneam ca as dori sa schimb medicul de familie din cauza unor diagnostice gresite. au trecut cele ... (vezi toată discuția)