avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Factura abuziva Regina Maria
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Factura abuziva Regina Maria

Buna ziua,

Intampin urmatoarea situatie: am facut o programare telefonica la clinica Regina Maria pentru o consultatie la interne in baza unui voucher emis din aplicatia lor, sectiunea banca de km. Am intrebat la receptie daca va fi gratuita, mi s-a spus ca da. In timpul consultatiei, medicul a realizat si o ecografie, fara sa ma informeze despre costuri. La final, a spus ca avea ceva probleme tehnice si a coborat inaintea mea la receptie. Am intrebat la receptie daca mai am ceva de achitat, mi s-a spus ca nu. Peste cateva zile, primesc un telefon care ma anunta ca am o factura restanta de 380 lei pt o ecografie.

Mentionez ca nu am nici un contract semnat cu Regina Maria, nici un abonament activ la ei. In termenii si conditiile de pe siteul lor, termenul contract este definit in felul urmator:

8. Contract – acordul de vointa dintre Pacient si REGINA MARIA, cu privire la prestarea seviciilor medicale, cuprinzand dar fara a se limita la contract de prestari servicii medicale, oferta comerciala acceptata de pacient (i) in mod expres prin semnatura olografa sau electronica aplicata conform Legii 455/2001 sau prin intermediul aplicatiilor/portaluri REGINA MARIA, sau (ii) tacit, prin simpla acceptarii serviciilor medicale.

[ link extern ]

Considerati ca factura s-a emis conform legii?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 30 Martie 2023
mzaha, utilizator
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 09:30, 31 Martie 2023
ati beneficiat de un serviciu care nu era inclus in consultatia gratuita. dat fiind ca serviciul a fost prestat si nu v-ati informat anterior cu privire la eventuale costuri, aveti obligatia de a il plati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de plata de la emiterea facturii lorelena1306 lorelena1306 Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarele informatii: 1. In cat timp de la emiterea facturii, trebuie s-o plateasca o persoana fizica? In care lege este ... (vezi toată discuția)
Medicul refuză să pună parafa pe raportul medical rezultat în urma unei consultaţii la o clinică privată de top elenagabi elenagabi Va rog să mă ajutaţi şi pe mine cu un sfat legat de o problemă mai puţin obişnuită. Am descoperit recent că am nişte probleme de sănătate. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Neplata unei facturi din 2009 roxana_n roxana_n Buna ziua, In anul 2009 m-am operat la o clinica privata. Am avut o reducere de 15% la plata facturii, datorita asigurarii pe care o aveam la vremea ... (vezi toată discuția)