Buna ziua, vin la dumneavoastra cu urmatoarea situatie:
Am un abonament de internet de la Rds , instalat acum 2-3 saptamani, si datorita problemelor avute as dori sa renunt la acesta. Am sunat la dansii sa ma ajute tot ce au facut ei a fost sa trimita un domn cu un laptop ca sa testeze conexiunea de la fata locului ( lucru care m-a costat 10 lei ), si concluzia lui a fost ca e de la mine. Dupa ce am inteles ca de la ei asistenta nu o sa primiesc. Am decis sa reziliez contractul, dar acolo am fost uimit sa aflu ca trebuie sa le achit 100 de lei pentru "taxa de instalare" .
Intrebarea mea este daca aceasta taxa este legala sau ar trebui sa merg la ANPC.
daca in contract este stipulata o taxa (tarif) de instalare, care ia valoarea zero, sub forma unui bonus, atunci ea este legala. cititi bine contractul si anexele.
cat despre asistenta pe care o solicitati in interiorul domiciliului (router, PC, wifi, etc), aceasta e de regula contra cost, indiferent de provider. cu o singura exceptie: cand providerul va vinde si un router.
ANPC poate amenda agentul economic, dar nu-l poate obliga sa va dea banii inapoi. asta se face amiabil sau pe cale judecatoreasca