avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Taxa de instalare ceruta la rezilierea contractului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Taxa de instalare ceruta la rezilierea contractului

Buna ziua, vin la dumneavoastra cu urmatoarea situatie:
Am un abonament de internet de la Rds , instalat acum 2-3 saptamani, si datorita problemelor avute as dori sa renunt la acesta. Am sunat la dansii sa ma ajute tot ce au facut ei a fost sa trimita un domn cu un laptop ca sa testeze conexiunea de la fata locului ( lucru care m-a costat 10 lei ), si concluzia lui a fost ca e de la mine. Dupa ce am inteles ca de la ei asistenta nu o sa primiesc. Am decis sa reziliez contractul, dar acolo am fost uimit sa aflu ca trebuie sa le achit 100 de lei pentru "taxa de instalare" .
Intrebarea mea este daca aceasta taxa este legala sau ar trebui sa merg la ANPC.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:39, 15 Octombrie 2018
daca in contract este stipulata o taxa (tarif) de instalare, care ia valoarea zero, sub forma unui bonus, atunci ea este legala. cititi bine contractul si anexele.
cat despre asistenta pe care o solicitati in interiorul domiciliului (router, PC, wifi, etc), aceasta e de regula contra cost, indiferent de provider. cu o singura exceptie: cand providerul va vinde si un router.
ANPC poate amenda agentul economic, dar nu-l poate obliga sa va dea banii inapoi. asta se face amiabil sau pe cale judecatoreasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizare internet fara voia mea mastera mastera Buna ziua, Primesc servicii internet de la o firma de la care am un echipament in custodie, conform unui contract. Acel echipament modem cu router wireless ... (vezi toată discuția)
Firma internet - abonament platit pentru un servciu de care nu am beneficiat sbarbu sbarbu de doi ani am platit un abonament la internet care nu a fost instalat. am facut cerere de restituire a contravalorii abonamentului pe doi ani si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea clauzelor contractuale,telekom romania roibu001 roibu001 Buna ziua, Mama mea are Servicii de Televiziune,Internet,Telefonie Mobila de la Telekom Romania problema este ca pe Contract este Scris ca are viteza de 12 MB ... (vezi toată discuția)