avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurătorul îmi refuză despăgubirea pentru că nu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurătorul îmi refuză despăgubirea pentru că nu am acordat prioritate, dar strada era cu sens unic. Conducătorul care circulă pe o stradă cu sens unic, dar pe sens opus, nu își pierde dreptul la prioritate?

În intersecția a două străzi cu sens unic eu aveam indicator cedează trecerea, m-am asigurat din partea din care circulau autoturismele, dar de pe sens opus - pe contrasens- a venit un autoturism și mi-a lovit bara din față. Șoferul și-a recunoscut vina și am completat amiabila. Conducătorul care circula pe o stradă cu sens unic, pe sens opus circulației, nu își pierde dreptul la prioritate? Societatea de asigurări refuză să îmi acorde despăgubiri pe motiv că nu am acordat prioritate.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:23, 28 Octombrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Explicatia dv. este vaga si lasa loc de interpretari... cel mai bine sa atasati o schema (ca la politie) , ca sa ne dam seama ce s-a intamplat !In primul rand daca dv. aveti indicatorul ,, sens unic" celalalt avea indicatorul '' accesul interzis".
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
zomir, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai e foarte clar ..La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa reduca viteza si sa se asigure ca pe drumul prioritar nu circula autovehicule, si abia apoi poate sa patrunda in intersectie. Daca pe drumul prioritar circula alte autovehicule, conducatorul auto este obligat sa opreasca pentru a le acorda prioritate. Nu se mentioneaza ca vine din dreapta sau stanga sau de sus din cer..Doar cedezi trecerea si atat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In afara indicatorului „Cedeaza trecerea” mai trebuia sa fie si indicatoare care va obliga sa circulati spre stanga (dreapta) sau inainte si la stanga (dreapta) in functie de configuratia intesectiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intersectie dirijata sau nedirijata - semnele de circulatie mdmilan mdmilan Daca intr-o intersectie o directie are semn de \"Cedeaza trecerea\", iar cealalta directie nu are niciun semn („Drum cu prioritate”, „Intersecție cu un ... (vezi toată discuția)
Articolul 57 - prioritate curiozitate curiozitate La iesirea de pe o straduta prevazuta cu indicatorul de \"cedeaza trecerera\" in una prioritara, cu sens unic de la dreapta la stanga, am avut accident cu o ... (vezi toată discuția)
Accident ciudat - culpa comuna dodacris dodacris Se intampla intr-un orasel din Ardeal In data de 4 martie. Un conducator auto, sa-l numim d-l \"A\", vireaza de pe drumul european E60 pe o strada adiacenta ... (vezi toată discuția)