avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bautura in camin studentesc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bautura in camin studentesc

Salutare sunt un necunoscator al legii si as dorii sa intreb ce pot patii intr o situatie in care sunt implicat mai exact am adus bauturi alcoolice intr un camin studentesc 2 peturi de bere pe care le am consumat 2 persoane eu nefiind cazat acolo am dormit peste noapte s a spart o oglinda care era cu sange semn ca cine a facut o s a taiat la mana. Acum sunt chemat la politie sa dau declaratii in cazul in care eu sunt inca student la universitatea respectiva risc sa ma exmatriculeze? Si daca recunosc ca am baut in incinta caminului. Cat va fi amenda respectiva ? Sa scap cu avertisment nu cred ca se pune problema din moment ce recunosc nu i asa? De asemenea pt dormitul in camin cum voi fi sanctionat? In sensul care e pedeapsa minima si maxima va multumesc mult universitatea este una de stat am uitat sa mentionez de asemenea nu m-a prins portarul ca dormisem acolo desii n aveam dreptul ci eu am recunoscut
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Andrtext, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andrtext , utilizator 03:38, 16 Octombrie 2018
Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Retragerea plângerii prealabile poate interveni până la pronunțarea unei hotărâri definitive. Retragerea plângerii prealabile înlătură răspunderea penală a persoanei cu privire la care plângerea a fost retrasă. Este important ca universitatea sa-si retraga plangerea, discutati cu conducerea. Pentru restul faptelor se aplica regulamentul universitatii si al caminului, atat pentru dvs, cat si pentru studentul care v-a primit in camera. Daca colaborati si daca va căiți cred ca veti primi doar un avertisment.
Multumesc mult universitatea nu a depus plangere nu a fost vatamat nimeni in plus oglinda nu am distrus o eu va multumesc :)
Solutionat amenda era de de 500 pana la 1500 pt patrunderea fara acordul administratorului in camin si de la 100 la 500 pt consum de alcool in camin, am primit avertisment pt patrundere si 100 lei pt alcool sau 50 lei daca o platesc in 15 zile, am scapat usor de data asta, invatatura de minte :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea antifumat in camine studentesti ContSters227349 ContSters227349 Buna ziua!Am cumva, o nelamurire si daca exista in urma nelamurii mele si o interpretare a legii o posibilitate de a avea un raspuns la ce se intampla.Este ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru distrugere george979 george979 Buna seara acum 2 zile am rupt intentionat oglinda retrovizoare a unei masini am fost dus la politie pentru a da declaratie si am fost trimis acasa . as vrea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mă interesează ce pedeapsă pot primi pt distrugerea ... al8npetre77 al8npetre77 Bună ziua, mă interesează ce pedeapsă pot primi pt distrugerea mașini fostei mele prietene?va mulțumesc (vezi toată discuția)