avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se pot imparti bunurile luate cu credite?ratele?nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se pot imparti bunurile luate cu credite?ratele?nu exista intelegere!

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie:sunt in divort, locuim inca impreuna, cu mare greutate, dar as deschide actiune pt partaj,spre final sau actiune pt evacuarea paratului.Problema este ca apartam.in care stam e achizitionat cu credit bancar pe numele lui,eu fiind in concediu crestere copil, venitul nu mi-a fost luat in calcul, dar sunt coimprumutat.este o rata de 320 CHF.Se poate imparti?in ce conditii? Eu am o rata de 825 lei,la alta banca, credit nevoi personale,unde el este coplatitor,venitul lui participand la calcul.El nu achita rata de pe numele meu, desi cand am facut-o (a fost pt acoperirea cardului lui de credit si masina pe care o folosesc eu, juma juma din credit) intelegerea a fost ca el plateste ratele (are un venit in jur de 3500 lei ), iar eu utilitatile, mancare haine,medicamente,caminul copilului,jucarii, benzina....,cu cei 1400 lei pe care ii iau.Am aflat ca de cand sunt in divort el a facut ci CAR,de 8000 lei cu rata de 500 lei.poate si alte credite...!!?AM VREO SANSA SA RAMAN CU COPILUL IN APARTAMENT?INCE CONDITII?Vreau sa achit rata l acasa,inca 23 ani, renunt la masina(el nu conduce, nu o va vrea)...nu face mereu scandaluri,il evit...pot sa cer evacuarea?Mentiune:e ofiter de politie operativ,si are cunostinte, informatii..asteapta sa plec eu din casa!Ce este de facut? Cu respect, Paula A.

tranzactia este intr-adevar cea mai buna solutie , mai ales din punct de vedere financiar, pt ca in cazul tranzactiei se restituie integral taxa de timbru .
si se rezolva repede, partile trebuind sa se prezinte la un singur termen in acest caz.
incercati sa ajungeti la o intelegere cu sotul dvs . in masura in care este realizabil acest lcuru .

divortul se poate solutiona si mai repede, depinde de probatoriul administrat in cauza .
El din 3500, a platit 1400,rate, restuldin salar ramanandu-i de buzunar, iar eu din 1400 lei am achitat rate+utilitati+copil, gospodarie..=peste 2000/luna(card credit,imprumuturi la toti membrii familiei mele, la colegi).
Mentionez, ca nu este de acord cu divortul, nici nu s-a prezentat. Nici nu vrea sa auda de parasit casa, de folosit masina (a cumparat permisul, bea zilnic, fff mult, deci nu vrea sa invete sa conduca, pt ca nu ar renunta la alcool), de a contribui la rata mea(a platit doar 2 rate din banii lui din 12), sau de a restitui banii pusi pe cardul lui dati pt a-si plati ratele la doctorat. El mizeaza ca eu plec din oras sa stau cu sora mea necasatorita(la 150 km distanta de aici,in alt oras),in apartam. ei. Acolo stateam, acum 5 ani, inainte de casatorie.
Precizez ca la inceput am stat intr-o locuinta de serv, apoi dupa casat, am cumparat-o, impreuna.Si dupa un an am vandut-o, am dat avans la apartam in care stam acum.
Toate acestea schimba cu ceva?Au vreo influenta?
In situatia asta , luati-va un avocat bun!. Tot ce ati scris poate fi folosit in economia procesului in favoarea sau defavoarea dvs..
Da, daca puteti proba toate astea, se schimba situatia!
Va trebuie dovezi ca va zbateati sa platiti ratele, va trebuie eventuale chitante de la rate sa dovediti ca le-ati platit dv., martori pentru bautura sotului etc.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia financiara a fiecarui sot -importanta la partaj? viorica71 viorica71 Suntem in divort si,probabil va urma partajul,sotul meu ridicand tot mai multe pretentii nu se intrevad sanse pt o intelegere amiabila. Din cei 7 ani de ... (vezi toată discuția)
Probleme bunuri comune katharsis katharsis Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta legata de bunurile comune ramase dupa divort Asadar, dupa divort a existat o conventie verbala intre mine ... (vezi toată discuția)
Sfaturi solutionare partaj MMoniq MMoniq De curand am divortat (copilul a ramas in custodia mea) si urmeaza sa trec printr-un proces de partaj pentru a-mi recupera bunurile cumparate din veniturile ... (vezi toată discuția)