avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietari imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietari imobil

Buna ziua ,
Ma numesc Dan Andra si înainte de a ma căsători am achiziționat un apartament . In prezent sunt căsătorită și as dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru ca soțul meu sa devină și el proprietar al apartamentului . Trebuie mers la notar sau după o anume perioada devine bun comun? Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:30, 15 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii si asa raman permanent; nu devin bunuri comune indiferent ca aveti 5 sau 70 de ani de casatorie.
El nu va putea deveni coproprietar al apartamentului decat daca ii veti vinde o cota parte din imobil.
Sincer, nu va recomand sa faceti asa ceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Niciodata nu devine bun comun, indiferent de durata casniciei.
Puteti incheia la notar o conventie matrimoniala (comunitate conventionala), prin care sa "aduceti" bunul la comunitate, iar din propriu, sa il transformati in comun. Singura conditie este sa aveti cel putin 1 an de la incheierea casatoriei.
In caz de divort, bunul va face obiectul partajului.
Ganditi-va bine daca e o decizie potrivita si chiar atat de importanta pentru mariajul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prenupțial / bunurile de dinainte de căsătorie Hapciu1 Hapciu1 Buna ziua. Bunurile obtinute inainte de casatorie, vor deveni bun comun dupa casatorie? Exista vreo lege care stipuleaza aceste lucruri? Multumesc (vezi toată discuția)
Contract de casatorie krystyb krystyb Am fost casatorit am divortat si nu am facut partajul. Doresc acum sa ma casatoresc cu altcineva. Bunurile sau banii obtinuti in urma partajului din prima ... (vezi toată discuția)
Proprietar apartament glasgow glasgow Buna ziua! Traiesc in concubinaj cu viitorul sot de 3 ani si jumatate. La jumatatea lui aprilie ne vom cununa civil. In aproximativ o saptamana se va aproba ... (vezi toată discuția)