Buna ziua ,
Ma numesc Dan Andra si înainte de a ma căsători am achiziționat un apartament . In prezent sunt căsătorită și as dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru ca soțul meu sa devină și el proprietar al apartamentului . Trebuie mers la notar sau după o anume perioada devine bun comun? Va mulțumesc !
Buna ziua,
Bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii si asa raman permanent; nu devin bunuri comune indiferent ca aveti 5 sau 70 de ani de casatorie.
El nu va putea deveni coproprietar al apartamentului decat daca ii veti vinde o cota parte din imobil.
Sincer, nu va recomand sa faceti asa ceva.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Niciodata nu devine bun comun, indiferent de durata casniciei.
Puteti incheia la notar o conventie matrimoniala (comunitate conventionala), prin care sa "aduceti" bunul la comunitate, iar din propriu, sa il transformati in comun. Singura conditie este sa aveti cel putin 1 an de la incheierea casatoriei.
In caz de divort, bunul va face obiectul partajului.
Ganditi-va bine daca e o decizie potrivita si chiar atat de importanta pentru mariajul dvs.
Proprietar apartament
glasgow
Buna ziua!
Traiesc in concubinaj cu viitorul sot de 3 ani si jumatate. La jumatatea lui aprilie ne vom cununa civil. In aproximativ o saptamana se va aproba ... (vezi toată discuția)