avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract cesiune drepturi autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract cesiune drepturi autor

Buna ziua! In anul 2013, luna septembrie, am avut un contract de cesiune drepturi de autor incheiat intre mine (persoana fizica) si o firma de publicitate. Mentionez ca in anul 2013, eram salariata la o alta companie.
Anul acesta (18.09.2018) am primit o decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributie Cass, aferenta anului 2013.
Doresc sa va intreb urmatoarele:
1. daca am fost angajata cu contract de munca in perioada respectiva, iar angajatorul a facut plata Cass, trebuie sa mai platesc si Cass pentru drepturi de autor?
2. daca o sa contest decizia de impunere (cei de la Anaf mi-au spus ca o sa primesc raspuns in 6 luni), in cazul in care nu am castig de cauza, se vor calcula dobanzi si penalitati pentru perioada in care am asteptat raspuns?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Avocat Ciurea Cristina , utilizator 15:22, 15 Octombrie 2018
In cazul ati fost salariata si ati platit CASS din salariu, atunci acesta nu se mai retine si din veniturile obtinute din plata drepturilor de autor.

Formulati plangere prealabila impotriva deciziie de impunere, intemeiata pe dispozitiile legale aplicabile (printre care si Legea nr. 554/2004), termenul in care exisata obligatia de a solutiona aceasta plangere este de 30 de zile.
Daca raspunsul nu este favorabil, aveti posibilitatea de a ataca in instanata decizia de impunere si decizia prin care a fost solutionata plangerea prealabila.

Mentionez ca plangerea prealabila este obligatorie,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz cas ilfov Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Pentru vanzarea apartamentului proprietate personala se plateste CASS? Mentionez ca detineam apartamentul din 1994 si l-am vandut in ianuarie 2011 pentru ca ... (vezi toată discuția)
Procedura pt o contestatie clientX clientX Buna ziua! Referitor la o contestatie a unei decizii ambigue a unei autoritati, care ar fi procedura in fata instantei? Anume daca am formulat o cerere de ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat in vederea detasarii in strainatate vs. obligatie plata cass voluntar trandafir2 trandafir2 Buna ziua, In situatia unei persoane detasata in strainatate si cu contractul de munca suspendat la Angajatorul roman, exista obligatia platii cass prin ... (vezi toată discuția)