avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit bcr
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit bcr

Buna ziua! Tatal meu a avut un credit la BCR , a decedat in 2016, dupa ce am platit rata timp de un an cei de la asigurari au decis sa plateasca creditul din asigurarea de viata a tatalui meu. Intrebarea mea ar fi ...Cei de la asigurari nu ar trebui sa ii dea mamei diferenta de la asigurare? Sau macar sas plateasca contravaloarea ratelor achitate de la decesul tatalui pana in momentul achitarii creditului?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
oanamodiga, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanamodiga , utilizator 21:56, 15 Octombrie 2018
Condoleanțe!

Normal, orice credit bancar este asigurat la solicitarea băncii la un asigurator printr o asigurare a creditului însuși. Am avut un astfel de caz în care după moartea debitorului, banca a beneficiat de indemnizația de asigurare, am făcut demersuri...

Mama dvs a beneficiat de o indemnizație ce provine din asigurarea de viata a tatălui dvs, întrucât s a produs riscul asigurat, iar ea era beneficiarul.

Teoretic indemnizația i de cuvenea în integralitatea mamei dvs.
Însă dacă s a întâmplat asa, este pentru ca BCR a solicitat asigurătorului sa o despăgubească. Poate o clauza a permis acest lucru.

Diferențele despre care vorbit s au compensat/imputat, în funcție de valoarea asigurării, în raport cu valoarea creditului care a rămas de achitat după moartea tatălui.

Alte lămuriri se pot da un urma studierii actelor.

oanamodiga a scris:

Buna ziua! Tatal meu a avut un credit la BCR , a decedat in 2016, dupa ce am platit rata timp de un an cei de la asigurari au decis sa plateasca creditul din asigurarea de viata a tatalui meu. Intrebarea mea ar fi ...Cei de la asigurari nu ar trebui sa ii dea mamei diferenta de la asigurare? Sau macar sas plateasca contravaloarea ratelor achitate de la decesul tatalui pana in momentul achitarii creditului?
Va multumesc

Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Multumesc pentru informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma cu un raspuns urgent va rog!!! decedat cu credite, polita asigurare de viata respinsa de banca alexaalexandra alexaalexandra Fratele meu in varsta de 41 de ani a decedat in data de 27 ianuarie 2013,avea rate la 3 banci BRD,BCR si CEC,avea asigurare de viata la toate 3 bancile.in data ... (vezi toată discuția)
Asigurare credit bcr druta eva druta eva Buna.Mama a decedat recent, avea un credit la BCR, contractat in mai 2006, cu asigurare de viata aferenta creditului. am depus actele solicitate de asigurator ... (vezi toată discuția)
Asigurare in caz de deces elen.elen elen.elen Buna ziua! Tatal meu a decedat anul trecut in sept ,avand un credit la BCR am mers pentru a ma interesa care sunt dcumentele necesare pentru a nu mai plati ... (vezi toată discuția)