Condoleanțe!
Normal, orice credit bancar este asigurat la solicitarea băncii la un asigurator printr o asigurare a creditului însuși. Am avut un astfel de caz în care după moartea debitorului, banca a beneficiat de indemnizația de asigurare, am făcut demersuri...
Mama dvs a beneficiat de o indemnizație ce provine din asigurarea de viata a tatălui dvs, întrucât s a produs riscul asigurat, iar ea era beneficiarul.
Teoretic indemnizația i de cuvenea în integralitatea mamei dvs.
Însă dacă s a întâmplat asa, este pentru ca BCR a solicitat asigurătorului sa o despăgubească. Poate o clauza a permis acest lucru.
Diferențele despre care vorbit s au compensat/imputat, în funcție de valoarea asigurării, în raport cu valoarea creditului care a rămas de achitat după moartea tatălui.
Alte lămuriri se pot da un urma studierii actelor.
oanamodiga a scris:
Buna ziua! Tatal meu a avut un credit la BCR , a decedat in 2016, dupa ce am platit rata timp de un an cei de la asigurari au decis sa plateasca creditul din asigurarea de viata a tatalui meu. Intrebarea mea ar fi ...Cei de la asigurari nu ar trebui sa ii dea mamei diferenta de la asigurare? Sau macar sas plateasca contravaloarea ratelor achitate de la decesul tatalui pana in momentul achitarii creditului?
Va multumesc