avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate comun?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate comun?

Cum pot să obțin un titlu de proprietate pe numele meu dintr-un titlu de proprietate comun? Am un titlu de proprietate teren agricol comun, suntem 4 persoane. Pentru titlu de proprietate pe toată suprafața pt o singură persoană (eu) care l-a avut în folosință, la vedere în asociație peste 10 ani? Prescripția achizitivă sau uzucapiunea cum pot s-o obțin?
Cel mai recent răspuns: vivisor , utilizator 08:49, 16 Octombrie 2018
Uzucapiunea este pentru cei care nu au acte de proprietate.
In cazul dvs, trebuie să faceți ieșirea din indiviziune (partajul).
Fie amiabil, la notar, fie pe cale judecătorească.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune mada1971 mada1971 Speta : Doi coproprietari al unui imobil cu 4 camere ,fara sa iasa din indiviziune la notar, si-au dat acordul unul celuilalt sa-si construiasca fiecare pe ... (vezi toată discuția)
Ma poate "lumina" cineva? bettyna bettyna Buna seara, Avem urmatoarea speta: un teren ce are mai multi mostenitori. Nici un mostenitor nu a cerut vreme de 10 ani iesirea din indiviziune. Dupa acesti ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)