avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu pe bunica decedata succesiune nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu pe bunica decedata succesiune nu

Exista titlu pe bunica pe 14 ari teren. Nu s-a facut succesiunea dupa bunica.Bunica a avut 8 copii si mai traieste unu. Suntem 15 nepoti dar nimeni nu face succesiunea. As vrea sa folosesc 1/8 din teren si mai primesc 1/8 de la un verisor. Fara a face succesiunea dupa bunica pot face ceva ca sa nu se piarda terenul? Eu am facut succesiunea dupa mama adica unul din cei 8 copii dar ceilalti nu au facut toti succesiunea si e mare bataie de cap. Ca sa nu pird terenu sa nu ramana la stat ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 22:52, 15 Octombrie 2018
Buna seara,
Daca nu va intelegeti mergeti in instanta solicitati dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune.
Daca ma primiti DUPA ACEIA ceva de la o alta ruda e treaba dumneavoastra.
Actele incheiatile fie prin notariat fie prin instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ajungeți la un consens, mergeți la notariat din rațiuni de celeritate.
Dacă nu, formulați acțiune în instanță solicitând ieșirea din indiviziune.
Verișorul va putea să vă facă liberalitatea menționată nestingherit apoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral? dorel13 dorel13 Am un titlu de proprietate(teren extravilan) pe numele bunicului,mort inainte de emiterea titlului. Pe acest titlu sunt trecuti ca mostenitori copiii lui, ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate bella_y bella_y Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau intabulare prin uzufruct? rozalia67 rozalia67 Casa si partea cea mai mare din teren,este a mamei mele,dar exista 1,70 ari,care sunt a unui unchi decedat cu mostenitori.De fapt la iesirea mamei mele din ... (vezi toată discuția)