avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fata mea a fost lăsată de mamă în grija bunicilor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fata mea a fost lăsată de mamă în grija bunicilor fără ca eu să fiu anunțat despre asta. Ce pot să fac în aceasta situație?

Bună ziua. Încerc sa simplific cât pot sI sa fiu clar. Am avut o relație din care a rezultat o fata care acum are 11 ani. Eu și mama fetei ne am despărțit pe motiv de infidelitate din partea ei. Am căzut de acord ca fiica sa rămână la ea. Dar cu trecerea timpului fiica mea nu mai tine legătură cu mine fiind influențată de bunici și mama sau sa nu se afle ca actualul partener al mamei este vecinul tatalui . De curând mama și concubinul ei au părăsit tara fără ca eu sa fiu anunțat ce și cine va avea grije de fata. Unde este sau cu cine este. Din micile discursuri pe care le avem îmi zice ca e acasa cu mami dar mami se afișează pe rețelele de socializare din alta tara. Precizez ca fata este pe numele meu. Nu am fost anunțat de nimic în ceea ce privește fata. Ce pot sa fac în aceasta situație? Va mulțumesc
Buna seara,
Va sfatuiesc sa solicitati in instanta exercitarea autoritatii parintesti de ambii parinti si stabilirea domiciliului minorei la dumneavoastra.
Intr-adevăr, împrejurarea că mama a plecat ar putea constitui, per se, un motiv temeinic pentru stabilirea locuinței minorului la dvs însă discuția juridică levitează în jurul interesului superior al minorului.
Astfel, dacă acesta este bine îngrijit, mediul în care a fost lăsat este propice devoltării optime, iar mama a plecat tocmai pentru a obține resursele necesare creșterii, educării și dezvoltării armonioase ale acestuia, instanța nu va dispune în sensul solicitat.
Luați legătura cu un avocat pt a aprecia in concreto, după relatarea exaustivă a sitiației factuale, șansele demersului.
Totuși eu nu trebuia sa fiu anunțat despre aceasta decizie?
Deși ar fi trebuit, se pare că nu ați fost.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu prevede, insa prevede ca trebuie sa decideti impreuna.
Cred ca puteti cere stabilirea copilului la dv., dar asta depinde si de altele, cum ar fi de cand a plecat, unde stati fata de bunici, la ce scoala este, care e atitudinea copilului...
Sunt multe chestiuni de analizat, multe chestiuni de fapt de descalcit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere custodie copil de tata cetatean strain ( arab ) cucuricadaro cucuricadaro Buna seara , Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si pareri si o recomandare a unui avocat care a mai avut astfel de cazuri si stie cum sa actioneze , fiind vorba ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor drmon drmon buna ziua. am introdus actiunea de divort si solicit stabilirea locuintei minorei la mine pe urmatoarele considerente: Paratul nu este interesat de sanatatea, ... (vezi toată discuția)
Proceduri notariale imputernicire bunici in cazul plecarii parintelui in strainatate elena_iuliana elena_iuliana buna ziua,de curand mi s-a propus o oferta de lucru in strainatate.Sunt divortata,iar custodia minorei este comuna.Intrebarea mea este,ce proceduri legale pot ... (vezi toată discuția)