avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie mostenitor

Buna ziua,
Va expun urmatoarea situatie: Bunicul meu care a decedat, in timpul vietii a facut un contract de " Intretinere si rezerva dreptului de abitatie" pentru apartamentul lui cu niste terti.
Eu sunt nepoata de fiu predecedat, mi-am scos acum certificat de calitate de mostenitor.
intrebarea mea este :
"ce pot face, cum pot ataca acest contract de intretinere si cum pot intra in posesia apartamentului ?
el a fost casatorit insa sotia lui a decedat in 2013 si el in 2017.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:43, 17 Octombrie 2018
Nu prea il puteti ataca.
Doar daca dovediti ca intretinerea nu s-a prestat sau ca bunicul nu a avut discernamant.
da.. cred ca e singura varianta... ca sa va faceti o idee: la momentul in care s-a incheiat contractul toate partile erau destul de in varasta ....bunicul = 85 ani si sotii cu care s-a incheiat aveau 72 .....cam ciudat
Nu prea are relevanta varsta....
si pentru atac ce pasi ar trebuii sa urmez ?
In primul rand asigurati-va ca puteti proba ceea ce am scris mai sus.
Apoi, contactati un avocat. Insa sansele de succes sunt destul de slabe.

Alte discuții în legătură

Mostenire- poate fi atacata aceasta vanzare si de catre cine? ionitaanca ionitaanca Buna ziua Bunica mea a avut o singura fiica , pe mama mea ,care la rindul ei a avut 5 fete printre care si eu. Bunica a vindut apartamentul , uneia dintre ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com Am un contract de intretinere incheiat acum 13 ani cu o doamna de 80 ani pe atunci, in prezenta autoritatii tutelare, cu adeverinta de la medicul de familie, ... (vezi toată discuția)