Buna ziua
Bunica mea a avut o singura fiica , pe mama mea ,care la rindul ei a avut 5 fete printre care si eu. Bunica a vindut apartamentul , uneia dintre nepoate. de fapt sotului acesteia. As dori sa stiu daca aceasta vinzare poate fi atacata in instanta si de catre cine anume,adica numai de fiica ei, adica mama mea, sau si de celelalte nepoate/ Cu multumiri, Anca Ionita
Daca contractul de vanzare cumparare este simplu, fara alte conditii (intretinere etc) NU poate fi atacat in instanta, in principiu, in afara de cazul in care s-ar putea proba lipsa de discernamant/consimtamant viciat avand in vedere varsta probabil inaintata a bunicii; atacarea in instanta o poate face doar mama, daca aceasta este in viata; daca mama este decedata, atunci si fiicele mamei (printre care si dvs. ) puteti sa incercati-in conditiile mai sus expuse- sa atacati vanzarea respectiva!
multumesc frumos ptr raspuns. as dori sa aflu daca mama mea ,ar putea deschide masa succesorala. nu stiu ce contine contractul de vinzare -cumparare.bunica a ramas in casa respectiva si a fost ingrijita de nepoata care a primit casa. mama mea insa nu a stiut de aceasta vinzare, deci nu si-a dat consimtamintul. a fost pusa in fata faptului implinit. acum bunica este decedata/
Testament
adaa_19
Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca se poate darama un testament(facut la notar) de catre mostenitorul rezervatar? cate sanse sunt pozibile? Va multumesc!
(vezi toată discuția)