avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare taxa de timbru

Buna ziua. Mai pot recupera taxa de timbru platita la stat daca nu am depus documentele in acest sens pana la data indicata 31.08.2018, pe care judecatoreasca? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: AdiSfr , utilizator 14:55, 16 Octombrie 2018
Trebuie sa dati mai multe detalii, pentru a putea primi un raspuns pertinent.
Acum depinde si despre ce inscrisuri era vorba, in ce faza a procesului va aflati, etc.,
In principiu nu, daca instanta v-a pus in vedere sa depuneti anumite inscrisuri pentru a va dovedi cererea de chemare in judecata si nu ati facut-o in termenul indicat.
Imi cer scuze pentru formulare. Reformulez intrebarea. Nu am facut nici un demers(judecatoresc sau pe baza de cerere tip) pentru a recupera taxa de mediu de la stat. Din cate am inteles ultimul termen pentru depunere a unei cereri tip era pe 31.08.2018. Daca aceste fapte sunt implinite iar calea libera de recuperare pe baza de cerere tip sa "inchis", pentru cei care nu au fost la curent cu aceste informatii, pentru cei care au aflat mai tarziu se mai poate face ceva? Se mai poate recupera ceva pe cale judecatoreasca? Multumesc pentru raspuns.
Este vorba de taxa auto/timbrul de mediu si nu de taxa de timbru asa cum ati mentionat in prima postare, care este altceva.
In acest caz, trebuia sa solicitati restituirea acestei taxe pe cale administrativa pana la data de 31.08.2018, asa cum prevede OUG nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, nemaifiind posibil sa obtineti restituirea pe cale judecatoreasca.
Va multumesc mult doamna avocat Ciurea Cristina pentru consultanta. Fac o paranteza si ca o parere personala consider ca este o mare injosire a noastra faptul ca doar pentru simplul motiv ca nu am avut la cunostinta termenul limita prin care puteam sa recuperam taxele, noi cei in aceasta situatie nu mai putem face nimic in acest sens chiar daca nu suntem de acord cu situatia de fata. Asta este viata. Multumesc inca o data. Toate cele bune. Cu stima AdiSfr
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
AdiSfr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa auto mirceaione mirceaione In mai 2014 am platit 481 lei la ANAF pentru timbrul de mediu conform OUG 9/2013 in vederea inmatricularii autoturismului DACIA LOGAN cumparat de mine in stare ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbru mediu Roxistef Roxistef Bună Seara! Am câștigat prin instanta, am primit decizia de restituirea taxei timbrului de mediu în Februarie 2018 dar nu se virează banii . Ce ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez taxa de poluare in urma unui accident cu dauna totala? StoicaGeorge StoicaGeorge Buna ziua. Rog pe cineva care a fost sau este in situatie ca si mine ca sa ma ajute cu un sfat cat mai rapid. Sunt proprietarul unui autoturism care in urma ... (vezi toată discuția)