avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victime

Buna ziua! Un prieten a fost lovit frontal de un alt autoturism ce a depasit linia dubla continua. Din accident au reiesit 2 victime( soferul celeilalte masini, un pasager de la el din masina si el putand fi a3a). In momentul testarii cu etilotestul, el a avut o alcoolemie de 0.20. Politistul l-a informat ca automat el este vinovat.i s-a retinut permisul, eliberandu-i dovada fara drept de circulatie. Acelasi politist l-a sfatuit sa isi recunoasca vina, sa suporte toate cheltuielile, sa coopereze astfel incat asigurarea lui sa il despagubeasca pe celalalt si sa spere ca victimele nu depun plangere.
Logica mea spune ca vinovat de accident este cel ce l-a provocat, iar cel depistat cu alcoolemie ramane automat fara permis pentru perioada legala. Gresesc?

Exista vreo sansa ca pe perioada cercetarilor sau a procesului (daca se ajunge acolo) sa ceara o dovada cu drept de circulatie?
Cat dureaza cercetarile are dreptul de conducere suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.12 permis suspendat? Raluka1985 Raluka1985 Buna ziua, Sotul meu a fost oprit in trafic dupa ce bause un pahar de bere iar la etilotest a iesit alcoolemie 0.12 . Politistul a retinut permisul pentru 90 ... (vezi toată discuția)
Vinovat in accident rutier din spate cu victima usor lovita andrei_cristiani andrei_cristiani Buna seara. Astazi am fost din pacate protagonistul unui accident rutier soldat cu victime usoare(pasager dreapta) masina lovita de mine la un stop/cedeaza ... (vezi toată discuția)