avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cerere de revizuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cerere de revizuire

Am urmatoarea situatie:
- o persoana este condamnta la pedeapsa cu inchisoarea, in prezent fiind detinut in penitenciar;
- acesta formuleza o cerere de revizuire (invoca unul din motivele prevazute de art 322 cpc
Intrebare:
Se poate solicita in cererea de revizuire si suspendarea executarii hotararii a carei revizuire o solicita?

Daca da, care este temeiul de drept??

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nicoleta_85 , utilizator 17:19, 11 Noiembrie 2009
Cred ca ati incurcat articolele si codurile.Reformulati intrebarea!
Da se poate solicita, instanta urmand a se pronunta asupra acestei cereri odata cu pronuntarea in principiu asupra cererii de revizuire
ART. 404 Cod Proc Pen.
(1) Odata cu admiterea in principiu a cererii de revizuire instanta poate suspenda motivat, in tot sau in parte, executarea hotararii supuse revizuirii.
Succes!
Margareta Stanciu a scris:

Cred ca ati incurcat articolele si codurile.Reformulati intrebarea!

Nu cred k am incurcat articolele...poate nu am fost suficient de explicita, asta da...

O persoana este condamnata pentru omor. In prezent executa o pedeapsa.
Se afla in situatia prevazuta de art 322 pct 5 si in acest sens solicita revizuirea hotararii.
As fi vrut sa stiu (pentru ca nu am gasit un text de lege in acest sens) daca poate solicita inlauntrul cererii de revizuire si suspendarea executarii pedepsei ce a fost aplicata prin hotararea a carei revizuire se cere.

Nu doresc o cerere de suspendare a executarii pedepsei sau de intrerupere a executarii pedepsei
:closedtopic:
raspunsul este dat de art. 325 cpc.
multumesc pentru cei care au rasp
inchid topicul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea pedepsei sub supraveghere - ce demersuri trebuie facute? ralumat ralumat Avem o hotarare definitiva (ICCJ) de 3 ani cu executare. Condamnatul intruneste criteriile pe care le-am gasit pe net. Unde trebuie sa ma adresez pentru a ... (vezi toată discuția)
Revizuirea pedepsei TITEL_08 TITEL_08 VA ROG DACA PUTETI SA MI RASP SI MIE IN CE CONSTA REVIZUIREA PEDEPSEI ATUNCI CAND AI RAMAS DEFINITIV: 1.IN CE CONDITII POTI CERE REVIZUIREA PEDEPSEI? 2.IN CE ... (vezi toată discuția)
Anulare hot. jud. definitiva gabid70 gabid70 Buna ziua. Spuneti-mi va rog cum pot anula o hot. jud. definitiva data de Curtea de Apel - Ploiesti si, cum pot face o sesizare impotriva judecatorului care ... (vezi toată discuția)