Ma puteti ajuta in urmatoarea speta: suntem 4 persoane angajate pe postul de asistent relatii cu publicul.Punctul de lucru al firmei unde lucram urmeaza a fi desfiintat in 31 decembrie a.c.. In luna noiembrie a.c. firma a mai deschis un alt punct de lucru, infiintand cele 4 posturi pt functia de asistent relatii cu publicul. Neoficial, am aflat ca deja 2 posturi sunt ocupate de angajati ai firmei care anterior au ocupat alte posturi in cadrul firmei.Neoficial, ni s-a spus sa ne cautam alte locuri de munca.Intrebarea este urmatoarea: in conditiile legii, nu ar trebui sa ni se asigure un post in firma sau sa ni se "rezerve" acele posturi din cadrul firmei, in noul punct de lucru infiintat?
Angajatorul trebuie,in cazul in care se desfiinteaza oficial punctul de lucru,sa va trimita instiintare de preaviz de concediere sau sa va ofere alte locuri de munca pe care le are vacante.
Art. 65 C-mun. nu reglementează în sarcina angajatorului obligaţiile de diligenţă de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.
Conform ART. 67 Codul Muncii Salariaţii concediati pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a somajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de munca aplicabil.
prin urmare, situatia trebuie nuantata..parerea mea e ca puteti avea sanse daca promovati o actiune in justitie deoarece din moment ce au fost infiintate aceleasi postuir la alta sucursala nu stiu cat de reala si efectiva poate fi apreciata reorganizaerea...desigur trebuie vazut cazul concret.
Desfiintare post
twinkle23
Buna ziua,
Poate sa-mi spuna cineva unde gasesc motivele legale pentru care se pot desfiinta posturile de munca si care este procedura corecta pentru ... (vezi toată discuția)