avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa copil

O vecina are urmatoarea problema : i-a decedat baiatul necasatorit care avea un apartament. Vecina locuieste in casa batraneasca , este despartita de sot (baiatul erea al lor ),dar nu a divortat, sotul are un apartament dinainte de casatorire. La notariat el vrea sa renunte la partea lui in favoarea vecinei. Sotul poate renunta la partea lui cand ei nu sunt divortati ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ailia , utilizator 10:27, 19 Octombrie 2018
Da.
Tatal poate renunta la mostenirea fiului, urmand ca mama sa fie unic mostenitor.
Divortati sau nu, ambii sunt parintii acelui copil.
Daca tatal doreste, poate renunta in favoarea mamei copilului.
Renuntarea e pura si simpla.
Nu exista renuntare "in favoarea".
Daca defunctul are 2 parinti in viata, dintre care unul renunta, celalalt ramane unic mostenitor prin efectul renuntarii primului, nu pentru ca s-a renuntat "in favoarea".
Corect!
Dat fiind ca sunt doar dou mostenitori, m-am exprimat gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Formularea sau formarea unui testament Atlanthean Atlanthean Un om vrea sa faca un Testament inatacabil, care nu poate fi contestat, prin care să lase totul fiului sau, si nimic celorlalte rude (fraţi, surori), care ... (vezi toată discuția)