avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am primit o somație de plată pentru plata unor ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am primit o somație de plată pentru plata unor restanțe la pensia de întreținere a minorului. Nu pot să plătesc momentan, trebuie să iau legătura cu executorul sau e inutil?

Buna ziua.Ieri am primit aceasta somatie,formulata de catre un executor judecatoresc,care contine acest titlu "SOMATIE MOBILIARA".
in cuprinsul ei se arata ca eu am un rest de aproximativ 2000 de lei,bani care s-au adunat din anul 2013 (anul in care a ramas definitiva sentinta in care se precizeaza ca eu trebuie sa dau lunar 200 de lei pensie intretinere minorului care il am cu respectiva)
Bineinteles la aceasta suma se mai adauga vreo 500 lei,bani care revin executorului si din care a fost platit taxa de tibru si taxele postale.Deci in total 2500 lei.
Mentionez ca nu am loc de munca sau alte venituri,apartamentul in care locuiesc este al tatalui meu,propeietati nu am,doar cateva bunuri cum are orice om in casa.
Mentionez de asemenea ca nu poate fi vorba de rea credinta la plata pensiei deoarece ea a fost platita de cate ori am dispus de bani si niciodata nu a trecut mai mult de doua luni in care ea nu a fost platita.Se poate observa ca in decursul celor 6 ani (decand a ramas sentinta defiitiva)am ramas cu o restanta de 2000 de lei,care nu m-i se pare o suma mare,si daca as fi dispus de acesti bani fiti siguri ca i-as fi depus deja,insa momentan chiar sunt in imposibilitatea de plata a acestei sume.
Respectiva cu care am acest copil nu intelege aceste aspecte,si nu este o persoana cu care sa pot avea macar o discutie amiabila pe acest subiect pt a ajunge cumva la o intelegere,dovada clara este chiar aceasta somatie prin exectorul judecatoresc.Precizez totodata,asta ca o completare ca eu ma aflu in imposibilitatea de a avea relatii cu copilul meu,adica sa il pot vizita(in orarul si zilele stabilite de catre judecator bineinteles) deoarece ea nu isi respecta locatia unde ar trebuii sa ma intalnesc cu copilul,in acesti 6 ani vizitand-o doar de cateva ori.
Am expus aceasta situatie ca idee,pentru a va contura o impresie despre persoana in cauza.
Prin urmare,ce pot face in cazul asta si ce mi se poate intampla?
Trebuie sa iau legatura cu executorul sa ai prezint punctul meu de vedere,in sensul sa ai explic ca nu am de unde sa platesc momentan suma aceasta,sau este egal cu zero?
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alyn21 , utilizator 13:58, 26 Decembrie 2018
Trebuie vazut din ce ani / luni dateaza suma. Poate reusiti prin contestatie.
Faceți contestație la executare, deoarece nu poate cere executarea silită pentru posibile creanțe mai vechi de 3 ani. Cei mai vechi de 3 ani este prescris, dar asta trebuie invocat prin Instanța de judecată în cadrul Contestației la executare. Vă poate executa doar pentru restanțe care NU sunt mai vechi de 3 ani
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema care se pune e urmatoarea: trebuie verificat daca acele creante sunt mai vechi de 3 ani. Pt ca hotararea dateaza de 6 ani, dar s-au mai facut plati asa cum a spus userul si prin urmare trebuie vazut la ce sume se refera.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este util sa luati legatura cu executorul.Sint executori care accepta angajamente de plata.Oricum e bine sa stie ca nu din rea-credinta nu va executati obligatiile si poate gasiti in comun o modalitate de efectuare a platii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Daca d-voastra nu lucrati, din ce va intretineti. Si d-voastra trebuie sa mancati si sa va platiti intretinerea la bloc. Sunteti asistat social? Multe persoane lucreaza la negru.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in fct de salarul minim RAMOnaBC RAMOnaBC nelamurirea mea este urmatoarea: instanta a hotarat plata pensiei in suma fixa 150 lei..pe atunci fostul sot avea loc de munca.din martie 2008 nu mai lucreaza ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera sumele de bani la care inculpatii au fost obligati? AlinaTinaMircea AlinaTinaMircea buna ziua am si eu doua hotarari judecatoresti definitive si le-am trimis somatii de plata respectiviilor ca sa imi pot recupera banii i-am si contactat ,eu ... (vezi toată discuția)
Cum se face executarea silita pentru pensia de intretinere Alexandradragobete Alexandradragobete Buna_ziua! fostul concubin nu achita pensia alimentara de 2 ani, doar partial, doar cat doreste el, desi acum 2 ani s_a stabilit pensie intretinere minor in ... (vezi toată discuția)