avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprire salarii-executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Proprire salarii-executare silita

Buna ziua. Din cauza unor probleme financiare ( sotul si-a pierdut locul de munca in august), am ajuns in situatia executarii silite din partea bancilor si IFN-urilor. Momentan nu am fost dati in judecata, insa suntem constienti ca acesta este urmatorul pas, pentru ca avem foarte multe datorii adunate si pe numele lui si pe al meu si nu reusim sa ajungem la zi. Cand si-a pierdut locul de munca am vorbit cu creditorii si nu au avut cum sa ne ajute, sa ne dea ragazul pt a rezolva problemele, iar dobanzile s-au tot adunat si nu am avut cum sa facem rost de bani de la rude sau cunostinte pentru a scapa macar de jumatate din ele. Sotul meu si-a gasit de munca intre timp, eu voi intra de pe 10.11 in prenatal. Noi mai avem o fetita. Care este urmatorul pas? Imi pot face proprire pe indemnizatia de crestere a copilului? Sau ii vor face doar lui proprire, 30% din salariu? Pe numele sotului avem o masina ( veche , din 2003- pe piata nu valoreaza nici 2500 lei). iar pe numele meu mai avem doar un televizor, restul lucrurilor le-am vandut pentru a mai plati din datorii. pot veni sa ne ia din casa masina de spalat , frigiderul si aragazul? ...nu sunt valoroase, au 3-4 ani de cand le avem...multumesc pentru eventualele raspunsuri...
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Eliza.88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eliza.88 , utilizator 08:43, 18 Octombrie 2018
Nu va veni nimeni sa va ia bunurile din casa. Singurul bun mobil ce poate fi executat, ar fi masina...
Casa este pe numele dvs.? Acolo ar fi o problema.
Stam intr-o casa batraneasca, nu avem acte pe ea, eu am pe adresa din buletin adresa socrilor , nu mi-am mai schimbat buletinul.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Eliza.88, utilizator
Am citit ca nu se poate face proprire pe indemnizatie. Daca e asa, ne vom axa sa platim cat mai mult din datoriile pe numele sotului, sa le punem pe cele pe numele meu pe planul 2, pana voi termina ccc...e ok asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita sotie Catalin T Catalin T Buna ziua, Prin anul 2007-2008 sotia mea a contractat un credit de tip \"doar cu buletinul\" pentru a achizitiona 2 telefoane mobile. La acea vreme nu era ... (vezi toată discuția)
Partaj ioana71 ioana71 Buna ziua. Va rog din suflet sa imi spuneti si mie cum se face un partaj cand 80% din mobila din casa, electrocasnice si electronice sunt ale mele castigate la ... (vezi toată discuția)
Executare silita costelc costelc Am primit un \\"Act de urmarire necesar executarii silite\\" in care sunt instiintat sa fiu acasa in data de... pentru a participa la executare,conform ... (vezi toată discuția)