avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor sau bonus de fidelitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor sau bonus de fidelitate?

Angajatorul nu doreste sa ne majoreze, pur si simplu, salariile, prin cresterea salariului brut de incadrare, dar este dispus sa ne acorde un bonus/spor de fidelitate, in functie de vechimea in cadrul firmei. Ei l-au denumit "bonus", iar acordarea lui urmeaza a fi conditionata de existenta unei fluctuatii de personal, peste o anumita limita (?) si de atingerea unor inidcatori individuali de performanta si urmeaza a fi mentionat in noul CCM. Exista vreo diferenta intre denumirea de "bonus" si cea de "spor" (de fidelitate)? Exista riscul ca, oricum s-ar numi, angajatorul sa sisteze, la un moment dat, acordarea lui?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:05, 18 Octombrie 2018
Doar de "denumire" este diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala pentru redobandire spor fidelitate. buna seara, va ... NaeV NaeV Baza legala pentru redobandire spor fidelitate. Buna seara, va voi expune o situatie mai alambicata. Am colegi cu 25-30 de ani in firma, carora, prin tertipuri ... (vezi toată discuția)
Spor fidelitate zoe_ctb zoe_ctb Firma doreste sa constituie plata Sporului de fidelitate pt salariatii care au o vechime in munca in cadrul firmei de min 5 ani. Nu avem CCM. Cum procedam, ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime marianelena marianelena buna ziua, lucrez la o soc. care sa infintat in urma cu jumatate de an fiind construita si cu fonduri europene. Am semnat un contract pe 3luni care imi expira ... (vezi toată discuția)