Buna ziua. Eu detin o cladire pe proprietatea altei persoane (am construit cladirea cu acordul proprietarului terenului) si ulterior am facut o declaratie la notar prin care am declarat ca sunt de acord ca o societate sa isi desfasoare activitatea in cladirea mea in mod gratuit. Acum as dori sa imi retrag acordul de la notar. Pot schimba acel act de la notar? Multumesc
In mod normal nu puteti retrage acordul de la notar, DAR, ar trebui analizate documentele. Cum ati construit cladirea, ati semnat un contract cu proprietarul terenul sau aveti doar acordul? ce scrie in acord? In ce modalitate a fost dat acordul dumneavoastra, sunt prevazute anumite conditii in care proprietarul terenului poate utiliza cladirea ulterior construirii acesteia? ma gandesc ca nu ati construit cladirea cu intentia de a o pune ulterior in intregime la dispozitia altei persoane indicate de proprietarul terenului. daca incearca acum proprietarul terenului sa ocupe intreaga cladire e o exercitare abuziva a dreptului. dar e de analizat.
De schimbat acordul nu se poate schimba, asta e clar, dar se poate invoca o nulitate un viciu de consimtamant, altele.