avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Detin un teren intravilan la care nu am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Detin un teren intravilan la care nu am drum de acces. ...

Buna ziua. Detin un teren intravilan la care nu am drum de acces. Momentan, accesul la teren se face prin proprietatile mai multor vecini, doar pe jos. Ce demersuri si unde trebuie sa fac ca sa obtin acces la teren, de preferabil cu masina? Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:45, 19 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Puteti solicita constituirea unui drept de servitute. Acesta se poate acorda prin consimtamantul/acordul vecinului caruia ii va fi utilizat terenul in acest sens sau prin hotararea judecatoreasca.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Buna. Multumesc pentru raspuns.
As dori sa fac acest lucru in mod formal, prin acte. Cui trebuie sa ma adresez (avocat, notar, topograf, etc) in situatia in care obtin acordul vecinului? Practica spune ca ar trebui sa achit vecinului vreo suma de bani (contravaloarea parcelei de teren care va constitui servitutea?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
inscrierea unei servituti in CF se face fie printr-o intelegere intre vecini (la notar), fie in lipsa acestei intelegeri, in instanta.
drumul de acces trebuie masurat si inregistrat in CF.
de regula, cheltuielile privind despagubirea proprietarului fondului aservit, documentatia si, ulterior, intretinerea caii de acces, sunt in sarcina proprietarului fondului dominant.
instanta poate stabili si alte reguli, dupa caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatia vanzatorului ? mariusrous mariusrous Buna ziua , am facut de curand un precontract la notariat pt o parcela de 600m/2 , acum cand mai aveam putin si semnam actele de vanzare-cumparare notarita ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere cu sau fara despagubiri _adi_ _adi_ Bunicul a detinut o parcela de teren de 6000m inainte de 1990. A vandut 1000m in 1991 ( casa si terenul de langa casa) S-a facut in asa fel schita terenului ... (vezi toată discuția)
Drum de acces razvyqw0w razvyqw0w Am vandut impreuna cu un vecin 700 m^2 unui patron. Doamna de la registrul agricol, de la primarie, i-a spus ca o sa ii faca drum de acces intre vile. Intre ... (vezi toată discuția)