avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La un contract de arenda incheiat acum 7 ani pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La un contract de arenda incheiat acum 7 ani pe perioada de 7 ...

La un contract de arenda incheiat acum 7 ani pe perioada de 7 ani ( din spusele arendasului atunci ), arendatorul nu a fost prezent la semnarea contractului ( fiind ruda cu arendasul , s-a mers pe incredere ), iar acum se doreste vanzarea terenului , dar arendasul spune ca este pana in 2024 contractul in conditiile in care atunci a spus ca e pe 7 ani si nici nu a fost prezent la semnare arendatorul.

Ce se poate face in acest caz ? Multumesc
Buna ziua,

Din moment ce arendatorul nu a fost prezent la semnarea contractului nu prea vad cum este posibil sa se fi stabilit o alta data pentru incetarea contractului de arendare decat cea prevazuta initial, posibil sa existe o procura care a fost data de arendator.
In acest caz, trebuie studiat contractul de arenda si eventual actele ulterioare (care spuneti ca nu au fost semnate de arendator), notificarea arendasul in sensul ajungerii la termen a contractului.

Fara o expunere pe larg a situatie de fapt si fara o analiza a documentelor nu pot sa va spun mai multe aspecte.

O zi buna.
Cu respect,
av. Jasmine Oancea
Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Revin cu o clarificare .
Contractul este facut pe 10 ani , in conditia in care initial a zis doar pe 3-4 ani
Semnatura a fost data initial de arendator , iar dupa contractul a fost facut de catre arendas cu termenul vrut de el si cu semnatura arendatorului pusa tot de el si au fost inregistrate alte contracte
Mentionez ca arendatorul a intrat in posesia contractului dupa 7 ani si asa a vazut ce scria in el
"contractul a fost facut de catre arendas cu termenul vrut de el si cu semnatura arendatorului pusa tot de el si au fost inregistrate alte contracte", pentru aceasta situatie trebuie sa procedati la introducerea unei actiuni in fata instantei de judecata prin care sa solicitati constatarea nulitatii absolute a contractului si a actelor subsecvente pentru lipsa consimtamantului arendatorului. Ulterior, in cadrul litigiului, va inscrieti in fals.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract arenda cu modificari arenda arenda Buna ziua, Matusa mea a semnat un contract de arenda cu o societate din Bucuresti pe perioada de 7 ani. Contractul are doua pagini, prima pagina contine ... (vezi toată discuția)
Pot contesta prima pagina dintr-un contract de arenda pe motivul ... Myshtic Myshtic Pot contesta prima pagina dintr-un contract de arenda pe motivul schimbarii acesteia si anume inscrierea altui termen decat cel inteles ? Mentionez ca a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans achizitionare autoturism Amalia2020 Amalia2020 Buna ziua, am dat avansul pentru achizitionarea unui autoturism dar inainte de a incepe aceasta pandemie, intre timp m-am razgandit avand in vedere aceasta ... (vezi toată discuția)