avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune bun imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune bun imobil

Buna ziua,
In urma decesului unei persoane necasatorite si cu doi copii legitimi, a ramas o locuinta (sau cel putin despre atat au cunostinta copiii). Cum se poate verifica daca locuinta a fost instrainata inaintea decesului sau daca face subiectul vreunui contract de vanzare-cumparare, cu anumite clauze (uzufruct)?
In acelasi timp, exista posibilitatea ca masa succesorala sa fie compusa din mai multe bunuri, atat mobil cat si imobile. Cum se poate afla ce bunuri detinea defunctul?
Mostenitorii legali (cei doi copii) nu au tinut legatura cu defunctul in ultimii 10 ani si doresc sa stie pasii de urmat pentru efectuarea succesiunii.
Multumiri anticipate!
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Marcel Ionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcel Ionescu , utilizator 16:25, 18 Octombrie 2018
Informații despre posibilele sarcini sau contracte de vânzare cumpărare/intretinere/donație le aflati solicitând un extras de Carte Funciară pentru informare, de la Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară din localitatea unde se află bunurile.
Existența altor bunuri o aflati de la Primărie. Însă dacă defunctul a achiziționat imobile prin alte localități/județe, ar trebui să căutați prin toată țara.
Acum, nu stiu ce așteptări au moștenitorii, dar e destul de puțin probabil să moștenească vreo avere colosală.
Multumesc pentru informatii!
Cu siguranta nu este cazul de o "avere colosala" insa este dreptul lor si doresc sa aiba cat mai multe puncte de plecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpartire imobile intre copii lontzika lontzika O familie compusa din 5 persoane, 2 parinti si 3 copii, detin 3 imobile tip locuinta. Aceste imobile au fost numite celor 3 copii (necasatoriti). Ce act ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu drept de uz viager incheiat intre tata-fiu diana74 diana74 Buna seara,se poate ataca in instanta contractul de vanzare-cumparare incheiat intre tata si fiul din a doua casatorie in anul 2012 .Defunctul a murit in anul ... (vezi toată discuția)