avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se calculează Nr de ore dintr-o în perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se calculează Nr de ore dintr-o în perioada concediului de odihna

Lucrez in program de lucru în ture 12/24 12/48, iar într-o lună de 20 de zile lucrătoare sunt in concediu de odihna 10 zile, restul lunii lucrez normal în programul specificat. Aș dori să aflu care va fi nr. de ore pe care ar trebui sa îl mai lucrez și modalitatea de calcul a acestui timp și care este legislația la care mă raportez. Este posibil să fac ore suplimentare chiar daca sunt in concediu. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 19 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CO de odihna se ia acorda in zile lucratoare ... care ,potrivit Codului MUncii , sunt zilele de luni pana vineri.

Ori sunteti in CO sau la munca si efectuati munca suplimentara??
Ca să înțeleg din nr total de zile lucrătoare de exemplu 20 se scad conform codului muncii zilele lucrătoare din perioada în care sunt în concediu deci fără sâmbete, duminici și sărbători legale adică toate zilele L-V din perioada CO iar din total ore ex. meu 160 se scad ore L-V din perioada CO de ex. 64 ore ( 8 zile de L-V și 2 de sâmbătă, duminică) iar diferența dintre ele reprezintă timpul meu de ore pe care trebuie sa le lucrez adică 96. În concluzie orice oră muncită în plus față de această valoare reprezintă muncă suplimentară ( am înțeles corect). Mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
Ilie2018Nicolae, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati inteles corect, orice oră muncită în plus față de această valoare (96) reprezintă muncă suplimentară.

Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in termen de 60 de zile dupa efectuarea acesteia,

In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termen de 60 de zile dupa efectuarea acesteia, in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme urgente cu concediul BadoiAndreea BadoiAndreea Buna ziua, am sa va detaliez problema mea in speranta ca cineva ma va putea ajuta. Lucrez de la ora 09 la ora 21, o zi da - una nu. Colega mea are acelasi ... (vezi toată discuția)
Neplata ore suplimentare LEONY2003 LEONY2003 Buna ziua, tocmai m-am angajat, mai precis in ianuarie 2013 la o multinationala si m-am si trezit cu surprize neplacute la salariul de pe luna ... (vezi toată discuția)
Munca 12/24 lilianan lilianan Buna ziua, intro-o societatea activitatea de paza prevede flux continuu adica si sambete si duminici si program de noapte\' Cum este corect sa se treaca in ... (vezi toată discuția)