avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divorț

La decesul mamei fostului meu soț acesta a intrat în posesia unei părți din casă având mai mulți frați. Au vândut împreună această casă iar cu o parte din banii dobândiți am cumpărat un apartament (contract vânzare cumpărare) care este pe numele amândurora. Am divorțat dar nu am făcut încă partajul. Fostul meu soț mă amenință într-una că mă dă afară din casă deoarece a cumpărat-o cu bani obținuți din vânzarea moștenirii. Vreau să știu dacă are dreptate sau la partaj apartamentul este de fapt un bun comun?
Cel mai recent răspuns: Irina Barta , utilizator 06:15, 19 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere că amândoi ați fost trecuti în contractul de vânzare cumpărare, apreciez că bunul este comun, deși banii provin din moștenire.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Mulțumesc mult pentru răspunsul dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj imobil cu uzufruct viager ContSters426144 ContSters426144 Buna ziua! As avea si eu o intrebare..M-am casatorit in anul 2012, iar in anul 2013 fratele sotului l-a despagubit pe sotul meu si i-a dat suma de 41ooo de ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu bani de la parinti cristeo cristeo Buna ziua. Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema. Vreau sa cumpar un apartament. Sunt casatorita. Banii pentru apartament provin in mare parte de la ... (vezi toată discuția)
Partaj cosmin311 cosmin311 Mama a divortat de tata acum 15 ani din cauza lui dar mai locuiesc impreuna si cand au divortat tata nu a mai cerut partajul.Din cauza situatiei financiare ... (vezi toată discuția)