avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Primăria ne-a obligat, ca locatari ai unui bloc ANL, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Primăria ne-a obligat, ca locatari ai unui bloc ANL, să înființăm o asociație dar nu știm cât avem de plată. Ce putem face ca să obligăm locatarul care se ocupă de facturi să le afișeze?

Buna ziua! Locuiesc de 5 ani intr.un bloc Anl. Am fost primii locuitori ai blocurilor. Suntem in chirie la primarie insa ne.a obligat pe noi sa ne infiintam o asociatie de locatari. S.a pus din oficiu cineva dintre locatari sa se ocupe de aceasta asociatie, fara sa pretinda un venit. Acum dupa 5 ani am ajuns sa nu ne mai vedem facturi afisate ( suntem 3 scari , eu locuiesc la sc B, si singura unde nu vrea pur si simplu sa afiseza facturile, ultima afisata fiind pe decembrie 2017) si mai mult de atat avem gazul taiat de la centrala( avem caldura la comun) , pe motiv ca nu s.a platit ...noi nestiind defapt sumele pe care le avem de plata din luna decembrie. Deci nu avem caldura ( al 3-lea an la rand)...doar scara A si scara C( unde locuieste si dumnealui). Oamenii au depus bani lunar cat au considerat...insa nu stim daca suntem sau nu restantieri. De asemenea credem ca din banii nostri se platesc datiriile scarilor A si C ...pt a avea ei caldura si apa calda. Ce putem face ...legal...pt a.l face sa fie corect si la zi cu afișarea facturilor. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ciocoflender007 , utilizator 23:19, 22 Octombrie 2018
Conform disp L nr 196/2018 eventual puteti infiinta asociatie de chiriasi
Nu se mai poate infiinta asociatie de locatari
Cine calculeaza cotele individuale de intretinere ?
Exista dovada de depunere lunara bani?
Situatia poate fi simpla sau complicata, functie de cum vreti sa traiti.
Dvs. sunteti chiriasii Statului roman, da?
Cine este reprezentantul statului in teritoriu, stiti? Pai de ce sa stiti daca nu va intereseaza.
In ce oras se intampla aceste ciudatenii?
Poate va putem ajuta, insa va zic ceva: mergeti in audienta la dl. primar. Unul mai destept din zona s-au apelati la serviciile unui avocat, sa intocmeasca un "material" cu cele povestite mai sus, sa blindati materialul cu probe, cu declaratiile vecinilor si poate ca lucrurile au sa se dreaga.
Cum sa nu ai caldura 3 ani la rand si sa stai sa astepti - ce sa astepti?
Pe de alta parte, chiar nu se gaseste unul - doar unul, sa discute cu cei care se ocupa de dvs.?
De ce nu apelati la o firma de administrare si lasati un nene care face ce vrea el pe-acolo?
Cateodata, chiar ca nu pot pricepe cum de stati la bloc si lasati pe cineva nepriceput sa va conduca destinele...
Asa o fi, cu banii dvs. ei achita facturile comune? Nu cred! Mai interesati-va si o sa constatati ca aveti in scara dvs. locatari cu debite imense la intretinere. Cine-i vinovatul? Reprezentantul statului in teritoriu. O sa constatati ca nici chiria nu si-o achita. Acestia trebuie sa fie avertizati si daca nu-si achita obligatiile catre asociatie sa fie dati afara. Cand au nevoie de casa vin ca milogii si se inscriu sa primeasca locuinte, apoi uita sa-si mai achite intretinerea. Daca nu am dreptate, sa-mi spuneti!
Nu uitati, mergeti in audienta la primarie si sa ne spuneti orasul din care sunteti, veniti cu amanunte si putem si noi de pe fiorum sa va ajutam.
Bafta!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatieanl a scris:

1.primarie insa ne.a obligat pe noi sa ne infiintam o asociatie de locatari.
2. S.a pus din oficiu cineva dintre locatari sa se ocupe de aceasta asociatie, fara sa pretinda un venit
3. Oamenii au depus bani lunar cat au considerat...insa nu stim daca suntem sau nu restantieri.
4. De asemenea credem ca din banii nostri se platesc datiriile scarilor A si C ..

Sa o luam pe rand.
1. Cum v-a obligat primaria?
A venit un functionar in curtea blocului si a spus "De azi va obligam sa va infiintati asociatie?
Si apoi ce a facut, si-a luat geanta si secretara si a plecat de unde a venit?
Nu v-au indrumat si supravegheat cum sa infiintati asociatia? Doar erati chiriasi ai primariei!

2. Cum s-a infiintat asociatia?
Cine a participat la infiintarea ei?
S-a gasit unul mai destupat la minte si a stabilit de la sine putere ca din ziua Z se va ocupa el de asociatie fara sa pretinda niciun ban?
Sa intelegem ca omul s-a autoales, nu a discutat cu nimeni?

3. Cat au considerat oamenii sa depuna?
Au depus bani ca la biserica, cat a vrut Domnul, au primit chitanta? Trecem peste faptul ca la biserica nu se primeste chitanta, intotdeauna!
Unde au depus, cat au depus, cui i=au depus, in ce baza?
Au primit o chitanta pentru "contributie"?
Dvs. cat depuneati lunar si dupa ce v-ati orientati?

4. Nu v-ati intrebat in 3-5 ani unde se duceau banii, cand faceati "depuneri"?
Sau ati considerat ca omul autoales este de incredere atata timp cat nu va elibereaza chitanta, nu afiseaza nicio lista de plata?

5.
insa nu stim daca suntem sau nu restantieri.!

Ati intrebat vreodata omul caruia ii depuneti banii sau pe altcineva de la primarie daca sunteti sau nu restantieri?

6.
Acum dupa 5 ani am ajuns sa nu ne mai vedem facturi afisate

Cat timp ati "vazut" facturile in cei 5 ani?
Si cat timp ati "vazut" liste de plata defalcate pe cheltuieli si chiriasi?

Practic, cat plateati lunar si in ce baza?

Incercati sa gasiti raspunsuri la intrebarile de mai sus, inclusiv la intrebarile dlui@Adam Grecu si cautam si gasim o solutie pentru situatia dvs.!
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
cyan, moderator
Faceti o asociatie si externalizati serviciile catre o firma specializata in administrare de blocuri. E mai ieftin pe termen lung.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie gaby123456789 gaby123456789 Solicit si eu sprijin in urmatoare speta: ASOCIATIA DE LOCATARI a fost infiintata in anul 2005, pentru locatarii cu chirie din blocul ANL in care ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii la furnizor nathaly nathaly Sunt un locatar de pe aceeasi scara cu unul din utilizatorii de pe forum.Intrebarea mea este : mai multi locatari de pe aceeasi scara,putem plati facturile de ... (vezi toată discuția)