avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces uzucapiune

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati ce sa fac mai departe.
Problema este asa: Am sentinta de la judecatorie, uzucapiune, admite cererea. Primaria a facut apel la tribunal. La apel scrie la tip solutie - schimbat total, solutia pe scurt - admite apelul.Schimba sentinta civila apelata in sensul ca respinge actiunea. Cu recurs in 30 de zile de la comunicare. Sedinta a fost luni 15.10.2018.
Acum nu stiu ce sa fac mai departe...avocata nu raspunde la telefon, la mesaje, la email.
Recursul presupun ca inseamna alti bani. Cum stiu daca are rost sa fac recurs?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: lorellay , utilizator 09:48, 27 Martie 2019
Hotararea data in apel este definitiva. Recursul este admisibil doar in mod exceptional. In concluzie, procesul dvs s-a cam terminat. Practic, nici nu ar mai avea rost s-o contactati pe avocata dvs petru ca in afara de a pierde timpul nu are ce sa mai faca pentru dvs, poate doar sa va explice verbal ce v-am scris eu mai sus.
Pai scrie exact asa "Cu recurs in 30 de zile de la comunicare, recurs care se va depune la Tribunalul ..." Dumneavoastra spuneti ca defapt s-a terminat totul..nu mai pot face nimic?
Spun de fapt, ca recursul este o cale extraordinara de atac, prin care se realizeaza exclusiv un control de legalitate a hotararii atacate (si nu o judecata propriu-zisa) si care nu este admisibila decat pentru motivele aratate de lege, adica in mod exceptional,
Am spus ca, citez, procesul dvs s-a cam terminat", nu ca s-a terminat, adica cu alte cuvinte, puteti sa mai cheltuiti niste bani, sa mai indestulati niste buzunare, cu sanse infime de a mai schimba ceva. Dar, daca insistati, apelati la un avocat (probabil ca al dvs, stie ca nu se mai poate face nimic) si valorificati-va dreptul procesual.
buna ziua
ieri a fost sedinta la curtea de apel.sentinta pe scurt - anuleaza reursul ca netimbrat. definitiva.
Se mai poate face ceva? Se poate lua de la capat procesul? Mai este vreo solutie?
Nu. Sincer, si in recurs erau sanse mici, dar vad ca nu l-ati timbrat oricum. E pacat sa introduceti asa cai de atac pe care sa nu le verificati, sa nu tineti seama de ce se intampla, ce dispune instanta.

Alte discuții în legătură

Am dat in judecata pentru recuperarea taxei de mediu 2013 si am pierdut procesul razvy_mrc razvy_mrc Buna ziua, In luna august a anului 2013 am inmatriculat un autoturism si am platit o taxa de 4362 ron, am dat dosarul unei doamne avocate care mi-a zis ca voi ... (vezi toată discuția)
Termen de recurs indicat greșit de instanta de fond andr_georgi andr_georgi Am avut un proces prin care o autoritatea contractanta ne-a data in judecata avand la baza decizia Curtii de Conturi privind recuperarea prejudiciului precizat ... (vezi toată discuția)
Partaj cuziamusia cuziamusia asa cum ne-am inteles, cu banii trimisi de mine in Ro sotia a cumparat un apartament. pt ca sa nu fie bun común, ea a profitat de faptul ca eu ma aflam la ... (vezi toată discuția)