avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am dat in judecata pentru recuperarea taxei de mediu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am dat in judecata pentru recuperarea taxei de mediu 2013 si am pierdut procesul

Buna ziua,
In luna august a anului 2013 am inmatriculat un autoturism si am platit o taxa de 4362 ron, am dat dosarul unei doamne avocate care mi-a zis ca voi recupera taxa, ca nu a fost nici un proces pierdut, am avut termen pe 13.12.2013 iar rezultatul a fost:

"Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge acţiunea ca nefondată. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Botoşani - secţia a II - a civilă de contencios administrativ şi fiscal. Pronunbţată în şedinţa publică din 13.12.2013.
Document: Hotarâre 4056/2013 13.12.2013"

Am sunat-o pe doamna avocata si mi-a zis ca s-a mai intamplat asa in ultimul timp, sa respinga dosarele la cei ce au inmatriculat in 2013, e ceva normal, dar voi castiga recursul la curtea de apel...

Sunt destul de sceptric de asa zisa normalitate, asa ca va rog pe dumneavoastra cei cu studii si cunostinte juritice sa ma lamuriti mai pe limba unui cetatean care nu a avut de-a face cu sistemul juritic al acestei tari...Mai sunt sanse sa mi se mai restituie bani, voi castiga in recurs? Voi plati cheltuieli de judecata, chiar daca nu depun recurs?
Va multumesc anticipat tuturor!
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2014
razvy_mrc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:50, 2 Ianuarie 2014
1. Nimeni nu va poate spune exact daca veti castiga in recurs.

2. Art. 496 C.proc.civ. - Soluțiile pe care le poate pronunța instanța de recurs
(1) În cazul în care recursul a fost declarat admisibil în principiu, instanța, verificând toate motivele invocate și judecând recursul, îl poate admite, îl poate respinge sau anula ori poate constata perimarea lui.
(2) În caz de admitere a recursului, hotărârea atacată poate fi casată, în tot sau în parte.
Dar acum trebuie sa platesc cheltuieli de judecata?Cam cat o sa-mi vina de plata?aproximativ...
Sunt constient ca nu-mi poate spune nimeni daca voi castiga recursul, am postat in speranta ca a mai fost cineva in cazul meu.
La fond nu ati fost obligat la plata cheltuielilor de judecată. Asta reiese din minuta pe care ati postat-o în primul mesaj (solutia pe scurt). În recurs veti fi obligat la plata cheltuielilor de judecată dacă recursul va fi respins, dacă părtile potrivnice au făcut astfel de cheltuieli si fac dovada în acest sens, precum si dacă acestea solicită obligarea dvs. la plata cheltuielilor efectuate. Însă, din câte stiu eu, dvs. vă judecati cu institutii publice, deci probabilitatea ca acestea să cheltuie bani pe onorarii avocatiale în acest tip de litigii este una foarte mică.
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca maria_2012 maria_2012 Tip solutie: fără casare Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de pârâta-apel..................... împotriva Sentinţei civile nr.............. din ... (vezi toată discuția)
Dezinvestire ?! rosu gheorghe rosu gheorghe Am avut un proces cu angajatorul si am castigat in recurs. Pentru a taragana lucrurile si nemaiavand alta cale de atac, acesta a introdus actiune de lamurire ... (vezi toată discuția)
Curtea de apel cluj admite recurs dgfp maramures, ce-i de facut gabi_bm gabi_bm Buna Am inmatriculat o masina in 2009 platind taxa de prima inmatriculare(mediu), in 2013 am contactat un avocat in vederea recuperarii taxei. La ... (vezi toată discuția)