avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Indemnizație creștere copil

Dacă soțul meu a lucrat 3 luni la o firma în 2017, apoi și-a dat demisia, lucrând cu ziua pana anul acesta în martie și pana în prezent, poate obține indemnizația? Am citit ca trebuie 12 luni lucrate în ultimii 2 ani.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:00, 19 Octombrie 2018
Buna ziua,
Care este data preconizata a nasteri?
Dvs. ce statut ati avut in ultimele 24 de luni si aveti acum, eleva, studenta, casnica....?
Sotul a lucrat ca zilier, cu conventie, sau fara nici un act...?
In cele 12 luni de care vorbiti trebuie sa fi avut venituri la care s-a platit impozit ( salarii...) sau sa fi fost el sau dvs. intr-o situatie in care sa puteti beneficia de indemnizatie...
Eu am fost eleva, iar el după acele 3 luni cu contract, a lucrat fără nici un act, pana anul acesta în martie unde are contract pe perioada nedeterminata. Data când ar trebui sa nasc este în jurul datei de 25 decembrie 2018.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Care este data preconizata a nasteri?
Dvs. ce statut ati avut in ultimele 24 de luni si aveti acum, eleva, studenta, casnica....?
Sotul a lucrat ca zilier, cu conventie, sau fara nici un act...?
In cele 12 luni de care vorbiti trebuie sa fi avut venituri la care s-a platit impozit ( salarii...) sau sa fi fost el sau dvs. intr-o situatie in care sa puteti beneficia de indemnizatie...

Perioada eligibila, cele 24 de luni anterioare nasteri ar fi Ianuarie 2016- Decembrie 2018
In 2018 va avea 10 luni... Cele 3 luni au fost cu contract de munca inregistrat, adica are de unde primi adeverinta, asta daca nu o are deja acasa, ca a lucrat acele 3 luni?
Daca da atunci poate primi indemnizatia pentru concediul crestere copil...
Sarcina usoara.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Da are adeverinta, pe lângă asta, dacă se calculează din 2016, este bine pentru ca atunci ar însemna că depășește cu mult cele 12 luni lucrate cu carte de munca în ultimii doi ani. Mulțumesc frumos.

Ionut.ion a scris:

Perioada eligibila, cele 24 de luni anterioare nasteri ar fi Ianuarie 2016- Decembrie 2018
In 2018 va avea 10 luni... Cele 3 luni au fost cu contract de munca inregistrat, adica are de unde primi adeverinta, asta daca nu o are deja acasa, ca a lucrat acele 3 luni?
Daca da atunci poate primi indemnizatia pentru concediul crestere copil...
Sarcina usoara.

Cu placere.
Eu zic ca am calculat corect dar mai urmariti discutia, poate am gresit pe undeva...si va mai ajuta si altcineva cu un eventual raspuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
O sa iau indemnizatie ? Ancutgabi Ancutgabi Buna ziua, am si eu o nelamurire , eu m-am angajat incepand cu 07 aprilie 2017 si eu am data posibila in care o sa nasc pe 10 aprile 2018 , eu o sa pot ... (vezi toată discuția)
Ccc - indemnizatie Madaaa Madaaa Buna ziua, Va rog frumos, ma puteti lamuri și pe mine daca am sau nu am dreptul la indemnizatie?! Data nasterii copilului: 23 martie 2020 Lucrat: 25 ... (vezi toată discuția)